Een begrafenis regelen

Als zelfstandig uitvaartverzorger, kan ik een begrafenis regelen op elke locatie van uw wens. Uw wensen staan centraal en met rust, alle tijd en persoonlijke aandacht zorg ik dat uw wensen worden uitgevoerd. Doordat ik zelfstandig werk, ben ik alle dagen uw contactpersoon en kom ik zelf bij u thuis. 

Een begrafenis regelen in uw eigen dorp of stad

Als de voorkeur van de overledene en de nabestaanden uitgaat naar begraven, kunt u op de meeste locaties van uw keuze terecht. In Nederland zijn de meeste begraafplaatsen voor iedereen. Die worden dan ook beheert door de betreffende gemeente. Enkele andere begraafplaatsen zijn slechts voor leden van een betreffende parochie of aanhangers van een geloof. De meeste algemene begraafplaatsen hebben voldoende ruimte voor de toekomst, op sommige locaties is er geen ruimte meer voor nieuwe graven, enkel voor bijzettingen van een overledene in een bestaand graf.

Begrafenis regelen – Particulier (familiegraf) of algemeen graf

Wanneer men kiest voor een begrafenis, zal ik bij het regelen van de begrafenis, vragen een keuze te maken tussen een particulier graf (familiegraf) of een algemeen graf. Een particulier graf is een graf waarvoor je de rechten koopt voor een aantal jaar (minimaal 10) en daarmee is het graf van uzelf. U bepaalt dus wie er eventueel verder wordt begraven in dat graf. Ook kunt u voor dat graf (tegen betaling) een monument plaatsen (grafsteen). Na verstrijken van de betaalde periode, kunt u dit termijn verlengen of er voor kiezen het graf te laten ruimen. Die laatste keuze hoeft u niet direct te maken, we starten eerst met de belangrijkste dingen bij de begrafenis regelen.

Een algemeen graf is een graf waar andere (onbekende) personen bij kunnen worden begraven. De nabestaanden hebben geen rechten op dit graf, dat recht blijft bij de gemeente. De gemeente bepaalt dan ook wie er verder wordt begraven in dat graf en is het alleen mogelijk om een klein gedenkteken te plaatsen. Na 10 jaar (wettelijke grafrust) wordt het graf geruimd en er is geen mogelijkheid tot verlenging.

De keuze tussen een particulier of algemeen graf, zijn belangrijke keuzes bij een begrafenis regelen. Natuurlijk is er wel voldoende tijd om er even goed over na te denken, dat wil zeggen er is enkele dagen de tijd voor. Zo kunt u dus even nadenken over uw wens, maar kunt u ook uw keuze baseren op de kosten.

Natuurbegrafenis

Meer weten over deze nieuwe vorm van begraven? Lees hier alles over natuur begraven, sinds kort ook in Noord-Holland Geestmerloo. Ook ik kan een natuurbegrafenis voor u regelen.

Wat zijn de kosten van een begrafenis?

De kosten van een graf worden meestal bepaald door de gemeente. Deze tarieven worden jaarlijks bepaald, en zijn te vinden op de website van de gemeente of kan ik u vertellen. In enkele gevallen wordt een begraafplaats beheert door een kerk of parochie. Afhankelijk van de betreffende gemeente zijn de kosten meestal uitgesplitst in:

  • Openen en sluiten van het graf
  • Rechten voor 10, 15 of 20 jaar
  • Onderhoud van de begraafplaats voor 10, 15 of 20 jaar
  • Gebruik faciliteiten op de begraafplaats voor begrafenis (geluid, rijdende baar, graflift, touwen)
  • Administratieve kosten voor inschrijving/overschrijving rechthebbende
  • Vergunning voor plaatsen monument (grafsteen)

Dit zijn enkel de kosten van de begraafplaats, die vaak ook door de gemeente aan de nabestaanden gefactureerd worden. Alle andere kosten worden door mij gefactureerd, welke ik tevens vooraf aan u begroot als u mij vraagt de begrafenis te regelen. De gemiddelde kosten van een eenvoudige begrafenis regelen, op basis van 10 jaar grafrechten en onderhoud liggen tussen de € 7.000 en € 9.000 euro. Lees hier meer over de kosten en of uw verzekering dit vergoedt. 

Wilt u meer weten over een begrafenis regelen in Waterland en West-Friesland?
U kunt mij dag en nacht bereiken op 06-55397588.
Ook kunt u natuurlijk een mail sturen naar info@carolavriend.nl

Bellen
Stuur een email

Alle tijd en aandacht voor een persoonlijke begrafenis of crematie.

Ik ben 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Ik werk zelfstandig, waardoor u elke dag van mij de persoonlijke aandacht krijgt die u nodig heeft bij een overlijden. Via onderstaand filmpje kunt u digitaal alvast een beetje kennismaken en zien hoe ik werk. 

Meer lezen over Carola

Recente beoordelingen

Warm, betrokken, punctueel; Carola bezit alle kwaliteiten die een goede uitvaartverzorgster hoort te hebben. Ze neemt de tijd, is elk moment van de dag bereikbaar, denkt goed mee en laat niets aan het toeval over.
Tijdens de plechtigheid is ze onopvallend aanwezig, maar ze ziet en hoort alles waardoor ze er is als het nodig is.
– Familie Reijm (mei 2022)

Carola Vriend was voor ons in deze verdrietige tijd een steunpilaar.
Ze heeft ons veel zorgen uit handen genomen en zijn daar erg dankbaar voor.
– Celesta Kroon(mei 2022)

We hebben helaas al voor de tweede keer gebruik moeten maken van Carola’s dienstverlening.
Gelukkig was het wederom weer heel goed. Dank Carola
Fam Klaver(april 2022)

Dankzij Carola is de uitvaart van mijn oom, ondanks problemen waar wij als familie tegenaanliepen,
door haar op uitstekende wijze geregeld.
Irma Kenter(april 2022)

Carola is vanaf begin af aan zeer betrokken bij de familie. Ze denkt mee en betrekt ieder familielid erbij.
Met Carola in huis heb je een warm iemand, die dingen uit handen neemt en je het gevoel geeft dat het om jou gaat en geen nummer bent.
– Edwin Groot (april 2022)

Carola is een hele lieve en warme vrouw die echt geschikt is voor dit werk.
Zeer goed gevoel bij en fijn dat ondanks het verdriet alles zo goed geregeld is.
Daniëlle Lammerse (maart 2022)

Wij zijn heel tevreden over de uitvaart. Alles is goed besproken, heel duidelijk en kalm.
We hebben er een heel goed gevoel aan over gehouden.
Brenda Valk (maart 2022)

Wij kunnen iedereen die in deze situatie komt Carola aanraden. Carola staat voor haar vak en begrijpt
wat nabestaanden nodig hebben in de periode dat er veel langs je heen gaat.
Ruud Deul (maart 2022)

Wij, als nabestaanden, hebben een warme en vriendelijke begeleiding gehad van Carola Vriend tijdens de uitvaart van onze overleden moeder.
– Hans Admiraal (februari 2022)

Carola ervaren als een heel fijn, goede begeleidster voor het regelen van de uitvaart. De uitvaart was op meerdere vlakken niet ‘standaard’. Carola heeft geholpen met alle wensen, kijkt wat er Coronatijd wel kan en zet extra stappen waar nodig.
– 
Laura van Hal (februari 2022)

Zeer tevreden over de uitvaart en de begeleiding die Carola heeft gegeven. Zeer betrokken wat voor de achterblijvers heel fijn was.
– Nelly de Geus (februari 2022)

Het voelde vertrouwd. Een warm persoon is Carola.
– 
Tiny Koopman (februari 2022)

Meedenkend en vanaf begin tot eind 24 uur per dag voor haar opdrachtgever bereik- en aanspreekbaar!
Richard van Huizen (februari 2022)

Meer beoordelingen

Een compilatie van mijn werk als uitvaartondernemer.

Het staat voor alles wat ik belangrijk vind. Bel gerust eens via 06-55397588.

Uitvaartverzorging Carola Vriend

Dag en nacht bereikbaar

Via onderstaande knop kunt u mij direct bellen

Bellen