Wat kost een uitvaart? En ben ik wel voldoende verzekerd?

Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden, want de uitvaartkosten zijn afhankelijk van uw eigen wensen. Kiest u voor een crematie of voor een begrafenis ? Een afscheidsdienst met muziek en woorden of liever een samenzijn in kleine kring. Ook de locatie van het afscheid bepaalt natuurlijk ook voor een groot deel de kosten.
Als uitvaartverzorgster vind ik het belangrijk dat u direct in het eerste gesprek op de hoogte bent van de kosten van uw wensen. Samen bespreken we de kosten van de totale uitvaart en passen we deze aan op uw budget.

Gemiddelde uitvaartkosten

Bij een uitvaart heeft u de keuze uit een begrafenis en een crematie. Voor beide mogelijkheden geldt een andere prijs.

Gemiddelde kosten crematie

Een eenvoudige crematie met alle benodigde zaken, zonder speciale wensen kost ongeveer € 5.600,-
Dit is een voorbeeldberekening waarin alle noodzakelijke zaken voor een uitvaartdienst zijn opgenomen. Dat wil zeggen: de laatste verzorging, rouwvervoer binnen de regio, een opbaring in een uitvaartcentrum, een eenvoudige uitvaartkist, 50 kaarten, een crematiedienst in een crematorium in de regio en voor 100 personen een kopje koffie met een koekje na afloop.
Let op, dit is een voorbeeldberekening. Afhankelijk van uw wensen, kan alles aangepast worden en kunnen de kosten dalen of stijgen.

Gemiddelde kosten begrafenis

Een begrafenis is over het algemeen duurder, gemiddeld stijgen de kosten dan met € 1.200 euro voor een eenvoudige begrafenis.
Als vervanging van de kosten voor de crematie komen er kosten voor het eventueel gebruik van een locatie voor een afscheidsdienst, maar ook kan er een extra rit met de rouwwagen nodig zijn als de begraafplaats niet op dezelfde locatie als de dienst is.
De kosten van de gemeente voor het grafrecht en het onderhoud worden door de gemeente aan u berekend. De tarieven zijn inzichtelijk via de gemeente, bijvoorbeeld via de website.
Een voorbeeld berekening van de gemeente Hoorn:
Grafrecht voor 10 jaar voor een particulier graf   € 1.432,-
Openen en sluiten van het graf € 882,-

Dit is natuurlijk een voorbeeld, de kosten van een uitvaart zijn geheel afhankelijk van uw wensen.
Een advertentie, meer kaarten of speciale wensen rondom vervoer, consumpties of andere zaken zullen de kosten natuurlijk ook doen stijgen.

Invloed op de kosten van de uitvaart

Steeds vaker is er behoefte om een afscheid passend te maken bij het leven van de overledene. Gelukkig is bijna alles mogelijk. Een condoleance in een favoriet café, een rondje met de rouwauto langs het ouderlijk huis of een geliefde wandelplek.
Door zelf de locatie te kiezen en zelf beslissingen te maken over hoe de uitvaart eruit ziet, houdt u ook de kosten onder controle. Samen met u kijk ik of uw budget past bij uw wens en zorgen we voor een waardig afscheid.

Vrijblijvend voorgesprek en kostenbegroting

Wilt u geheel vrijblijvend de kosten weten van een uitvaart volgens uw wensen? Ik kom graag bij u langs voor een gratis voorgesprek en kan direct een begroting voor u maken. Zo weet u precies wat een uitvaart die aan uw wensen voldoet zal kosten.

Wist u dat u altijd vrij bent om zelf een uitvaartverzorger te kiezen? Ongeacht waar u verzekerd bent ?

Als u een uitvaartverzekering heeft, of wilt afsluiten, is het goed te weten dat u niet verplicht bent om het standaard dienstenpakket af te nemen.
U kunt ook kiezen voor een uitkering in geld. Dat zorgt er voor dat u zelf een uitvaartverzorger kunt kiezen.

Samen eens naar uw polissen kijken? Dat kan vrijblijvend in een kosteloos voorgesprek.
Dan bent u goed op de hoogte van wat er zal worden uitgekeerd na overlijden, en kan ik samen met u uw wensen op een rijtje zetten. Na zo’n gesprek kan ik ook een indicatie geven van de kosten; wanneer ik de uitvaart voor u verzorg en weet u precies waar u aan toe bent.

Na de kostenbegroting, ziet u dus ook heel eenvoudig of uw verzekering voldoende uitkeert om de uitvaart te betalen.
Als dat het geval is, is dat prettig om te weten en kunt u de begroting samen met uw polissen ergens opbergen.

Geen uitvaartverzekering of een kleine polis?

Wilt u een uitvaartverzekering afsluiten of wilt u zich bijverzekeren omdat uw verzekering niet voldoende uitkeert?
Zelf werk ik graag samen met een onafhankelijk financieel adviesbureau. Nadat u van mij een kostenbegroting heeft gehad, kan ik u altijd vrijblijvend in contact brengen met hen.
Zij kunnen u dan een offerte uitbrengen voor een uitvaartverzekering voor het (resterende) bedrag waarvoor u zich wilt verzekeren.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn en wat een uitvaart moet kosten?

Vraag dan nu een kosteloos en vrijblijvend voorgesprek aan, waarbij wij samen naar uw wensen kijken, uw uitvaartverzekeringen en kan ik een begroting van de kosten voor u opstellen. Zo heeft u alle regie in handen, ook als u er niet meer bent.

Stuur een email
Bellen