Wat te doen bij een overlijden thuis?

 • Belt u dan altijd eerst de huisarts of huisartsenpost.
  Na een overlijden moet er volgens de wet eerst een arts komen die het overlijden vast stelt.
 • Daarna belt u mij, de uitvaartverzorgster.
  Samen bespreken we uw wensen voor het verzorgen en opbaren.
 • Dan draag ik zorg voor de verzorging en het opbaren, of gaan we eerst met elkaar bespreken wat er nodig is.
  Dat is afhankelijk van uw situatie en wens.

Wat te doen bij een overlijden in het ziekenhuis?

 • De verpleegkundigen zullen met u de situatie bespreken. Meestal wordt een overledene eerst naar het mortuarium gebracht.
  Vaak zal de verpleging dan ook een stukje eerste verzorging verlenen, waarna ik een afspraak kan maken om de overledene op te halen.
 • Op dat moment kunt u mij bellen, ook als het ’s nachts is. Samen bespreken we op welk moment we elkaar spreken, om alles in gang te zetten.
  Wilt u liever eerst naar huis en even tot rust komen? Bellen is niet direct noodzakelijk en kan, bij bijvoorbeeld een overlijden ’s nachts, ook even wachten tot de volgende dag.

Opbaring en verzorging

Samen bekijken we ook de mogelijkheden voor het opbaren. Wilt u uw dierbare thuis hebben tot de dag van de uitvaart? Vaak is dit mogelijk. Samen kijken we naar de juiste manier en zorgen we voor een goede manier van koelen, een belangrijk onderdeel in de opbaring.
Een andere belangrijke keuze bij een thuisopbaring is de wijze van opbaring. Wilt u graag dat uw dierbare op bed wordt opgebaard? Of liever gelijk in een uitvaartkist of een natuurlijk product zoals een rieten of bamboemand of een omhulsel als een wade?

Uitvaartcentrum

Is thuis opbaren geen optie voor u, of laten de omstandigheden dit niet toe? Dan kijken we samen naar een uitvaartcentrum dat bij u past op een locatie van uw wens. In veel uitvaartcentra is het mogelijk om een sleutel te krijgen, zodat u 24 uur per dag bij uw dierbare kunt zijn.
Ook dan kunt u kiezen voor een uitvaartkist of voor een natuurlijk en milieuvriendelijk product, zoals een rieten of bamboemand of een omhulsel als een wade.

De uitvaart regelen

Kaarten, advertenties, de locatie voor het afscheid, een condoleance voor of na de uitvaart, consumpties, rouwvervoer, bloemen, video en foto’s.
Al deze zaken komen aan bod in het eerste persoonlijke gesprek met mij. Ik kom bij u thuis en samen bespreken we de zaken die nodig zijn voor het organiseren van het afscheid. Ik begeleid u stap voor stap en zorg dat u alles op uw eigen tempo kunt kiezen.

Heeft u vragen of wilt u nu direct contact?

Bellen

Checklist

 • Huisarts of huisartsenpost bellen

 • Uitvaartverzorging Carola Vriend bellen 06-55397588

 • Kleding klaarleggen

 • Verzorging en opbaring door Uitvaartverzorging Carola Vriend

 • Eerste bespreking met Carola

Bel direct

Bel direct bij overlijden

24 uur per dag, 7 dagen per week

Bel nu