Uitvaartverzorging Carola Vriend

Coronamaatregelen bij uitvaarten – alweer een jaar lang

Het is alweer een jaar geleden dat de eerste Nederlander besmet raakte met het Coronavirus.
Inmiddels leven we in een totaal andere wereld met mondkapjes, 1,5 meter afstand en steeds veranderende maatregelen. We hebben allemaal last van de impact van de regels, ieder op zijn eigen manier: eenzaamheid, verveling, onbegrip of onvrede.

Wanneer het gaat om een overlijden is de impact van al deze regels nog groter.
We kennen de regels natuurlijk, maar die regels blijken steeds weer onwerkelijk bij een uitvaart.
Een condoleance op afstand, waarbij familie afgeschermd is door een afzetpaal of lint.
Familie blijft op afstand en de belangstellenden moeten het doen met woorden i.p.v. een knuffel of handdruk. Een fysieke afstand, maar tegelijkertijd zorgt het ook voor een mentale afstand, een gevoel van onmacht.  En de uitvaart is nu met een maximum aantal personen, waardoor het gezin moet kiezen wie wel en wie niet mag komen. Een livestream kan een oplossing bieden, maar is natuurlijk niet hetzelfde.

Inmiddels, een jaar verder, zijn de meeste mensen wel een beetje bekend met de regels en zijn ze vaak al een beetje voorbereid op wat komen gaat. Samen zoeken we dan juist naar de oplossingen binnen deze regels om het afscheid zo persoonlijk mogelijk te maken.
In het afgelopen jaar heb ik vele bijzondere situaties beleefd, mooi en persoonlijk ondanks de regels.
Condoleances aan huis, in de stromende regen, waarbij tientallen mensen met engelengeduld bleven wachten om toch hun medeleven te tonen. Erehagen in de Johannes Poststraat, de ene keer met vuurwerk en applaus, of juist met een indrukwekkende stilte. Een erehaag bij het Dijklander ziekenhuis, voor een dokter die door het gehele ziekenhuis gemist zal worden. Een uitvaart buiten in de brandende zon op een weiland en de duizenden kaartjes met persoonlijke en liefdevolle woorden die steeds weer gestuurd werden bij elk overlijden. Ik kan nog veel meer voorbeelden beschrijven, wat laat zien dat ik elke keer weer mijn uiterste best doe om te zorgen dat elke uitvaart uniek blijft.

We zijn er nog niet, we moeten door met de regels. Zwaar voor iedereen die iemand moet missen door de regels en de afstand, maar zeker door een overlijden. En die mensen hebben steun nodig. We kunnen het niet doen met bezoekjes en knuffels, maar moeten het doen met woorden, telefoontjes, kaartjes en bloemen. Maar ook dat is een blijk van medeleven en biedt troost in deze moeilijke tijd.

En wees gerust, ook in deze tijd blijft de dienstverlening wat mij betreft hetzelfde.
Ik kom dus, indien u en ik gezond zijn, gewoon bij u thuis langs. Een thuisopbaring mag ook nog steeds volgens de regels en de kosten blijven ook transparant.
U weet dus altijd wat de kosten zijn, voor uw beslissingen definitief vastliggen.

Wilt u meer weten over mij of over mijn dienstverlening?
Bel mij gerust eens op 06-55397588 of mail naar info@carolavriend.nl

Meer columns van Carola Vriend

Moderne uitvaartverzorgster voor een persoonlijke begrafenis of crematie. 

Ik ben 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.
Ik werk zelfstandig, waardoor u elke dag van mij de persoonlijke aandacht krijgt die u nodig heeft bij een overlijden.

Wat te regelen bij overlijden?
Meer lezen over Carola

Recente beoordelingen

Carola doet haar achternaam eer aan. Ze voelde aan als een vriend vd familie. Tot in de puntjes werd alles geregeld, niks te veel en meegedacht hoe we een zo mooi mogelijk afscheid konden nemen/geven in deze Corona tijd. Ze is professioneel maar bovenal menselijk! Ik kijk terug op een mooie week ondanks dit zware verlies.
– Marije Mes-Laport

Vanaf het moment dat Carola binnenstapt nam ze de volledige regie over, weliswaar met alle respect voor de wensen van àlle nabestaanden.
In 4 dagen tijd de opbaring, uitvaart, crematie en de inhoud van het afscheid regelen, ga er maar aanstaan. Dat is een gave, geen beroep. Dankjewel Carola
– Fam. Punselie

Na een heftige periode van slechts 10 weken is mijn moeder overleden aan een agressieve vorm van kanker.
Een aantal dagen voor het overlijden namen we contact op met Carola, nadat we haar duidelijke website hadden bekeken.
Carola is empatisch, duidelijk over zaken waar we alvast over na konden denken. Na het overlijden is ze een grote steun en toeverlaat geweest. De locatie van onze keuze (Oranje Buiten) als Corona vroegen om vele improvisaties. En alsof het dagelijkse praktijk was regelde Carola alles nauwkeurig en consciëntieus.
Masjenka Ruiter en Tamara Ariens

Voor ons klopte alles precies hoe we het wilden én meer. Ontzettend te spreken over Carola haar geduld en aandacht voor details.
– Fam. Kaarsemaker

Carola Vriend – een betere uitvaartbegeleidster is er niet. Professioneel, persoonlijk, oprecht en warm. Dankjewel voor je geweldige begeleiding in deze moeilijke periode.
– Elaine, Nicolette en Andre Meunier

Meer beoordelingen
Uitvaartverzorging Carola Vriend

Dag en nacht bereikbaar

Via onderstaande knop kunt u mij direct bellen

Bellen