Zeer geliefd in zo veel kringen – van Zwaag tot Broek in Waterland

Met toestemming van de familie plaats ik deze blog.
Natuurlijk schrijf ik niet over elke uitvaart een blog en zal ik deze nooit zonder toestemming delen.

Kort geleden werd ik benaderd door de echtgenoot van mijn oud-buurman. Ik wist dat hij al langere tijd ziek was, maar wat een schok om te horen dat zijn leven binnenkort zou eindigen. Zeker omdat deze man voor onze buurt veel betekende; van paaseieren zoeken tot buurtbarbecues, hij organiseerde van alles om de saamhorigheid in de buurt te vergroten. En hij was ‘beroemd’ om zijn humor, subtiele of minder subtiele grappen die hij met iedereen uithaalde.

Zijn overlijden volgde (veel te) snel na ons telefoongesprek, voor de familie een schok, maar zo bleek, gold dat ook voor vele mensen om hem heen.

De uitvaart was in vele opzichten zeer uniek, veelal door de persoonlijke input van de familie zelf, maar ook door de dingen die vooraf al bedacht waren door zijn gezin, maar ook door hemzelf. Zo was hij werkzaam bij de gemeente Waterland, waar hij dit jaar afscheid zou nemen. Dat pensioen wilde hij groots gaan vieren, met een feest voor familie en vrienden. Daar had hij al verschillende dingen voor bedacht en geregeld. Een deel van die dingen namen we dan ook mee in zijn uitvaart.

Zo kreeg iedereen de opdracht in kleurige kleding te komen naar de uitvaart in de Broekerkerk. De kerk was door zijn dochter prachtig en stijlvol aangekleed met mooie sfeervolle kaarsen en doeken. En via de advertentie en de kaart werd iedereen verzocht om slechts 1 enkele bloem mee te nemen naar de uitvaart en in plaats van rouwstukken een gift over te maken naar Stichting Ambulance Wens, wat een enorm bedrag van bijna € 700 opleverde.

Door de Coronaregels mochten er slechts 100 mensen bij de uitvaart aanwezig zijn, iets wat zeker niet genoeg was. Het alternatief was een condoleance met een enorme opkomst van familie, vrienden, collega’s, oud-collega’s, buren, oud-buren, vismaten, dorpsgenoten.

Wat de familie al wist, werd bevestigd op die condoleance. Hij was enorm geliefd in vele kringen, was overal die organisator en initiatiefnemer voor gezelligheid en saamhorigheid. Broek in Waterland werd overspoeld door auto’s en de straat was te klein voor de enorme rij met belangstellenden, die allen graag hun medeleven wilde tonen aan het gezin.

Diezelfde middag was ook de uitvaartdienst met prachtige toespraken van zijn kinderen, collega’s en vrienden. Verhalen en anekdotes over zijn enorme gevoel voor humor. Over zijn subtiele, maar ook vaak minder subtiele grappen die hij uithaalde. Na het officiële gedeelte kregen alle aanwezigen op een Hawaï slinger. Oorspronkelijk bedoelt voor dat feest, maar nu dus voor zijn uitvaart. Zo werd zijn leven naar zijn wens, echt gevierd met een borrel, een bitterbal, kaas en zijn lievelingsworst van Slagerij Runderkamp.

Na afloop van de uitvaart werd hij zijn geliefde Broek in Waterland uitgezwaaid met een erehaag van mensen met Hawaï slinger. Terwijl de klok van de Broekerkerk luidde namen familie, vrienden en collega’s met veel verdriet afscheid. Alle aanwezigen kregen een geurige lavendelplant om thuis een mooie plek te geven in zijn/haar tuin. Dat paste ook precies bij hem, zijn tuin was naast zijn huis en auto altijd piekfijn in orde. Ook kreeg iedereen een flesje wijn, om op een later moment nog eens te kunnen proosten op zijn leven en wat hij voor zo velen betekend heeft.

Klik hier om meer te weten te komen over Stichting Ambulance Nederland. 

Wilt u meer weten over mij of over de mogelijkheden rondom een uitvaart?
Bel gerust eens naar 06-55397588 of mail naar info@carolavriend.nl

Meer columns van Carola Vriend

Recente beoordelingen

Zoveel warmte, liefde, oprechtheid, tijd, meedenken, hulp en ondersteuning.
In een hele moeilijke tijd, maakt zij het een stuk makkelijker.
Familie Kaas (juli 2022)

Wij zijn Carola ontzettend dankbaar voor al haar ondersteuning in een zeer moeilijke en verdrietige tijd in ons leven.
Ze is zeer rustig en een fijne persoonlijkheid om in zo’n situatie om je heen te hebben.
Raymond en José (juli 2022)

Wat ben ik dankbaar voor Uitvaartverzorging Carola Vriend. Nog nooit eerder meegemaakt dat iemand zo onwijs goed is in haar vak. Samen met haar man zijn ze een topteam. Niets is te gek en er wordt vooral met je meegedacht en meegeleefd.
Familie Jansma (juni 2022)

Gedurende het hele proces was het ontzettend fijn om met Carola te werken en om ons heen te hebben. Niets is haar teveel. Ze voelt precies aan wanneer ze ‘in moet stappen’ of wat meer op de achtergrond blijven. Wij hadden compleet vertrouwen in Carola. 
– Familie Nijssen (juni 2022)

Een zeer fijne ervaring in een toch emotionele tijd.
Neemt de tijd, luistert naar je wensen en alles gegaan zoals besproken.
– Familie Bödeker (juni 2022)

Wij hebben met Carola Vriend heel goed contact gehad na het overlijden van mijn man.
Ook met ons meedenken, alles prima geregeld en ze kwam alle dagen bij ons thuis om door te spreken.
– Familie den Ouden (juni 2022)

Direct, spontaan, meedenkend en vriendelijk
– Familie Draaijer (juni 2022)

Warm, betrokken, punctueel; Carola bezit alle kwaliteiten die een goede uitvaartverzorgster hoort te hebben. Ze neemt de tijd, is elk moment van de dag bereikbaar, denkt goed mee en laat niets aan het toeval over.
Tijdens de plechtigheid is ze onopvallend aanwezig, maar ze ziet en hoort alles waardoor ze er is als het nodig is.
– Familie Reijm (mei 2022)

Carola Vriend was voor ons in deze verdrietige tijd een steunpilaar.
Ze heeft ons veel zorgen uit handen genomen en zijn daar erg dankbaar voor.
– Celesta Kroon(mei 2022)

Meer beoordelingen
Uitvaartverzorging Carola Vriend

Dag en nacht bereikbaar

Via onderstaande knop kunt u mij direct bellen

Bellen