Het is niet altijd zomaar een bosje bloemen voor oma…

Onze winkel is al bijna 30 jaar een begrip in West-Friesland.
Enigszins eigenwijs, met onze eigen stijl, maar oog voor de wensen van de klant, werken wij met veel plezier in ons prachtige pand aan de Nieuwstraat in Hoorn.

Wanneer het gaat om een bijzondere gebeurtenis in iemands leven, vereist een bloemstuk veel meer. Dat is bijvoorbeeld voor een bruiloft, het bruidsboeket en de decoratie van een locatie.
Maar zeker ook wanneer het gaat om een overlijden.
En dan gaat het vak van een bloemist niet alleen over bloemen, maar ook over emoties, gevoel en heel goed luisteren naar de wensen van de klant.

We hebben een ruime collectie rouwwerk, grote stukken, kleine stukken, boeketten, of bijzondere vormen. In de ene situatie is dat al voldoende, wanneer de andere details van de uitvaart al genoeg tijd innemen. Dan kan het heel fijn zijn om een stuk te kiezen uit de collectie en bijvoorbeeld alleen wat kleuren of specifieke bloemen te veranderen.

Maar steeds vaker ontvangen wij in onze winkel ook de nabestaanden, die wij dan met veel zorg en aandacht begeleiden in de keuze voor een rouwstuk. Het stuk van de meest naasten, komt vaak op de kist te staan en verdient dan ook alle aandacht en perfectie van ons als bloemist.
Samen met de nabestaanden kijken wij naar de wensen, de kleuren en de mogelijkheden.
En ook heel belangrijk, we garanderen de kwaliteit van onze bloemstukken en dus ook bij de rouwstukken. We staan vaak in nauw contact met de uitvaartverzorgsters, zoals Carola Vriend, om zo te zorgen dat de klanten tevreden zijn. En is er een keer iets niet in orde, dan lossen we dit ook altijd op.

In het begin van dit jaar brachten we naast een groot rouwstuk ook een bosje tulpen, omdat de overledene erg gek was op tulpen. Helaas gingen de tulpen hangen op de dag van de uitvaart.
Dat kan gebeuren, bijvoorbeeld doordat ze net even te veel water hebben gekregen, waardoor tulpen lui worden en gaan hangen. Gelukkig zag Carola het op tijd en kon ze ons bellen voor nieuwe.
Op zo’n moment springen we gelijk in de auto om te zorgen dat er een prachtige bos nieuwe tulpen komt. Alles om bij te dragen aan een mooi afscheid.

Het vak van een bloemist, een kleurrijk beroep met veel aandacht voor de persoonlijke wensen van de klanten.

Meer weten?
www.vokjongbloemen.nl
Nieuwstraat 21 | 1621 EA Hoorn
Tel.nr. 0229214802

Meer columns van Carola Vriend