Uitvaartverzorging Carola Vriend

Verzekeren of sparen voor uw uitvaart

Bent u verzekerd voor de kosten van een uitvaart, of heeft u geld opzij gezet.
En wat is nu een verstandige optie? Ik leg het u graag uit.

Uitvaartverzekering
In Nederland zijn vele uitvaartverzekeringsmaatschappijen en uitvaartondernemingen gevestigd, beide bieden zij uitvaartverzekeringen aan. Die zijn op te delen in twee groepen:
naturaverzekeringen of geldverzekeringen. Daarnaast zijn er ook nog lidmaatschappen bij uitvaartverenigingen, van oudsher vaak opgericht in een dorp als begrafenisvereniging. Zo’n lidmaatschap biedt vaak een korting op de uitvaartnota en het mogen gebruiken van de faciliteiten van de lokaal gevestigde uitvaartonderneming.

Naturaverzekering (ook wel dienstenpolis genoemd)
We kennen natuurlijk allemaal de landelijke uitvaartondernemingen zoals Yarden, Dela, Monuta en PC. Een verzekering bij één van deze organisatie is vaak een naturapolis, een dienstenpolis die dus het liefst uitkeert in diensten. Die diensten neemt u dan af bij die landelijke maatschappij en niet bij een (lokale) uitvaartverzorger naar keuze. Dat houdt in dat u bij een overlijden dus ook naar hen moet bellen om gebruik te maken van hun diensten.

Wilt u dat niet, omdat u zelf wilt kiezen wie de uitvaart verzorgd, dan is het verstandig om (liefst vooraf) eens te informeren wat de waarde van de polis zal zijn, indien een niet-aangesloten-uitvaartverzorger de uitvaart verzorgt. Vaak is dat bedrag lager dan de werkelijke kosten van een uitvaart, maar zijn toeslagen op een naturapolis (bijvoorbeeld bij meer/andere kaarten, consumpties, bloemen) bij een grote maatschappij vaak weer hoger. De tarieven van een zelfstandige en lokale uitvaartondernemer liggen vaak lager dan de landelijke tarieven, waardoor het uiteindelijk in kosten weinig verschil zal maken.

Geldverzekering
Uitvaartverzekeringen afgesloten via bijvoorbeeld Ardanta, Nationale Nederlanden en Reaal zijn vaak geldverzekeringen. Dit houdt in dat bij overlijden er een bedrag wordt uitgekeerd die u zelf vrij kunt besteden. Bij zo’n verzekering bent u dus helemaal vrij om zelf een uitvaartverzorger te kiezen en het geld dus besteden hoe zoals u zelf wilt.
Wel is zo’n afgesloten verzekering, soms al van heel lang geleden, niet altijd toereikend om de uitvaart te bekostigen. Ook bij een geldverzekering is het verstandig om vooraf te weten wat er zal worden uitgekeerd bij overlijden.

Sparen
In Nederland zijn er ook vele mensen zonder uitvaartverzekering. Bijvoorbeeld omdat ze al wat ouder zijn en de premies dan heel hoog zijn. Dan zet men bijvoorbeeld geld opzij om de uitvaart te kunnen betalen. Dit is natuurlijk ook een goede manier om de kosten voor een uitvaart te kunnen betalen. Wel is het verstandig om na te denken hoe uw nalatenschap geregeld is en hoe uw nabestaanden bij dat geld kunnen komen. Zit uw spaargeld bijvoorbeeld in uw huis, dan kan het bijvoorbeeld heel wat maanden duren voordat uw nabestaanden hier bij kunnen komen. En vaak moet de factuur van de uitvaart dan al wel betaald worden.

Als zelfstandig uitvaartverzorgster ben ik niet gebonden aan een locatie, uitvaartverzekeraar of landelijke uitvaartondermening. Ik kan een uitvaart dus op elke locatie verzorgen, voor iedereen, ongeacht uw verzekering of lidmaatschap.
Ook kan ik u gratis en vrijblijvend helpen om uw wensen te inventariseren, berekenen wat de kosten zijn van uw wensen en uitzoeken hoe uw eventuele verzekeringen in elkaar steken.

U kunt altijd bellen voor een vrijblijvend (telefoon)gesprek via 06-55397588 of mail via info@carolavriend.nl
www.carolavriend.nl | info@carolavriend.nl | 06-55397588 (dag en nacht bereikbaar)

Meer columns van Carola Vriend
Uitvaartverzorging Carola Vriend

Recente beoordelingen

Zoveel warmte, liefde, oprechtheid, tijd, meedenken, hulp en ondersteuning.
In een hele moeilijke tijd, maakt zij het een stuk makkelijker.
Familie Kaas (juli 2022)

Wij zijn Carola ontzettend dankbaar voor al haar ondersteuning in een zeer moeilijke en verdrietige tijd in ons leven.
Ze is zeer rustig en een fijne persoonlijkheid om in zo’n situatie om je heen te hebben.
Raymond en José (juli 2022)

Wat ben ik dankbaar voor Uitvaartverzorging Carola Vriend. Nog nooit eerder meegemaakt dat iemand zo onwijs goed is in haar vak. Samen met haar man zijn ze een topteam. Niets is te gek en er wordt vooral met je meegedacht en meegeleefd.
Familie Jansma (juni 2022)

Gedurende het hele proces was het ontzettend fijn om met Carola te werken en om ons heen te hebben. Niets is haar teveel. Ze voelt precies aan wanneer ze ‘in moet stappen’ of wat meer op de achtergrond blijven. Wij hadden compleet vertrouwen in Carola. 
– Familie Nijssen (juni 2022)

Een zeer fijne ervaring in een toch emotionele tijd.
Neemt de tijd, luistert naar je wensen en alles gegaan zoals besproken.
– Familie Bödeker (juni 2022)

Wij hebben met Carola Vriend heel goed contact gehad na het overlijden van mijn man.
Ook met ons meedenken, alles prima geregeld en ze kwam alle dagen bij ons thuis om door te spreken.
– Familie den Ouden (juni 2022)

Direct, spontaan, meedenkend en vriendelijk
– Familie Draaijer (juni 2022)

Warm, betrokken, punctueel; Carola bezit alle kwaliteiten die een goede uitvaartverzorgster hoort te hebben. Ze neemt de tijd, is elk moment van de dag bereikbaar, denkt goed mee en laat niets aan het toeval over.
Tijdens de plechtigheid is ze onopvallend aanwezig, maar ze ziet en hoort alles waardoor ze er is als het nodig is.
– Familie Reijm (mei 2022)

Carola Vriend was voor ons in deze verdrietige tijd een steunpilaar.
Ze heeft ons veel zorgen uit handen genomen en zijn daar erg dankbaar voor.
– Celesta Kroon(mei 2022)

Meer beoordelingen
Uitvaartverzorging Carola Vriend

Dag en nacht bereikbaar

Via onderstaande knop kunt u mij direct bellen

Bellen