Veel te jong, veel te vroeg, er was nog zoveel te beleven.

Met toestemming van de familie plaats ik deze blog.
Natuurlijk schrijf ik niet over elke uitvaart een blog en zal ik deze nooit zonder toestemming delen.

Vroeg in de ochtend kreeg ik een telefoontje van de moeder dat haar zoon van in de twintig plotseling was overleden. Door een afschuwelijke gebeurtenis stond het gezin voor het regelen van een uitvaart waar nog niets voor bedacht of besproken was. Logisch ook, als je op zo’n jonge leeftijd kerngezond bent, en volop in het leven staat, denk je meestal niet na over een uitvaart.

Hoe kom je dan tot beslissingen? Wat past bij zo’n afscheid? Voor het gezin stuk voor stuk hele moeilijke overwegingen. En dat tezamen met hun verdriet én het voelbare grote verdriet van de naaste vrienden en familie maakte het intens.

In het eerste gesprek hebben we daarom enkel in korte lijnen uitgezet wat er de komende dagen zou gaan gebeuren, dat geeft rust en tijd om na te denken over verschillende dingen. In de dagen die volgden bleek dat een fijne aanpak, want gaandeweg kregen de ideeën meer vorm en kwam er ook meer ruimte tussen het verdriet om de uitvaart persoonlijk te maken.

Zo ontstond ineens het idee voor een rookmachine en lichteffecten. Dat zou toch ook wel wat zijn, aangezien hij die zelf ook had op feestjes bij hem thuis. Het is niet zo gebruikelijk op een uitvaart, maar bij de muzieksmaak van deze jongen en de leeftijd past het, en waarom dan niet ?

Samen met zijn werkgever, die allerlei connecties heeft in de evenementenbranche, onderzochten we de mogelijkheden voor het binnendragen van de kist met rook én lichteffecten. Dat vergde natuurlijk een andere aanpak dan bij een andere uitvaart, te denken aan het gewone licht in het uitvaartcentrum, deuren open/dicht, brandmelders die mogelijk af zouden kunnen gaan.

Ondertussen kregen ook de andere elementen voor de uitvaart steeds meer vorm.
Zo schreef de familie, de vrienden en collega’s prachtige woorden, die ze vooraf deelden met de familie of mij om zeker te zijn van de juiste woorden bij dit afscheid. Er werden honderden foto’s verzameld en hard gewerkt aan een mooie lijst met muziek. Er kwamen meer dan 40 bloemstukken en 60 stadionfakkels werden besteld voor het uitgeleide. Ook vonden we samen de mooiste plek op een kleine serene begraafplaats in de buurt.

Het werd een dag om nooit te vergeten. Met heel veel vrienden, familie, kennissen en collega’s. Er was veel verdriet, maar ook een lach om de vele humoristische anekdotes en de unieke, energiekvolle muziek. En er werd troost gezocht én gevonden bij elkaar, tijdens de ceremonie maar ook na afloop.

Eervol, persoonlijk en uniek, passend bij zijn leven, dankzij de vele harde werkers binnen de familie, vriendengroep en vele anderen in deze zware week.
Ondanks dit plotselinge, veel te vroege overlijden, kan de familie toch terugkijken op een goed afscheid.

Foto’s door Yvette Vlaar Afscheidsfotografie
yvettevlaar-afscheidsfotografie.nl

Wilt u meer weten over de mogelijkheden rondom een uitvaart?
Bel gerust eens naar 06-55397588 of mail naar info@carolavriend.nl

Meer columns van Carola Vriend

Recente beoordelingen

Zoveel warmte, liefde, oprechtheid, tijd, meedenken, hulp en ondersteuning.
In een hele moeilijke tijd, maakt zij het een stuk makkelijker.
Familie Kaas (juli 2022)

Wij zijn Carola ontzettend dankbaar voor al haar ondersteuning in een zeer moeilijke en verdrietige tijd in ons leven.
Ze is zeer rustig en een fijne persoonlijkheid om in zo’n situatie om je heen te hebben.
Raymond en José (juli 2022)

Wat ben ik dankbaar voor Uitvaartverzorging Carola Vriend. Nog nooit eerder meegemaakt dat iemand zo onwijs goed is in haar vak. Samen met haar man zijn ze een topteam. Niets is te gek en er wordt vooral met je meegedacht en meegeleefd.
Familie Jansma (juni 2022)

Gedurende het hele proces was het ontzettend fijn om met Carola te werken en om ons heen te hebben. Niets is haar teveel. Ze voelt precies aan wanneer ze ‘in moet stappen’ of wat meer op de achtergrond blijven. Wij hadden compleet vertrouwen in Carola. 
– Familie Nijssen (juni 2022)

Een zeer fijne ervaring in een toch emotionele tijd.
Neemt de tijd, luistert naar je wensen en alles gegaan zoals besproken.
– Familie Bödeker (juni 2022)

Wij hebben met Carola Vriend heel goed contact gehad na het overlijden van mijn man.
Ook met ons meedenken, alles prima geregeld en ze kwam alle dagen bij ons thuis om door te spreken.
– Familie den Ouden (juni 2022)

Direct, spontaan, meedenkend en vriendelijk
– Familie Draaijer (juni 2022)

Warm, betrokken, punctueel; Carola bezit alle kwaliteiten die een goede uitvaartverzorgster hoort te hebben. Ze neemt de tijd, is elk moment van de dag bereikbaar, denkt goed mee en laat niets aan het toeval over.
Tijdens de plechtigheid is ze onopvallend aanwezig, maar ze ziet en hoort alles waardoor ze er is als het nodig is.
– Familie Reijm (mei 2022)

Carola Vriend was voor ons in deze verdrietige tijd een steunpilaar.
Ze heeft ons veel zorgen uit handen genomen en zijn daar erg dankbaar voor.
– Celesta Kroon(mei 2022)

Meer beoordelingen
Uitvaartverzorging Carola Vriend

Dag en nacht bereikbaar

Via onderstaande knop kunt u mij direct bellen

Bellen