Zo veel medeleven, belangstelling en steun in Uitvaartcentrum Johannes Poststraat in Hoorn

Met toestemming van de familie plaats ik deze blog

Kort geleden verzorgde ik de uitvaart van een veel te jonge man in Hoorn.
Op jonge leeftijd overleed hij aan de gevolgen van ongeneeslijke ziekte, waardoor hij zijn ouders, zus, nichtjes, echtgenote én drie jonge dochters moest achterlaten.

Na zijn overlijden, zat ik bij ze aan de keukentafel. Eerst om heel veel praktische zaken te regelen, omdat er geen voorgesprek was geweest. Dan moet er op dat moment eerst heel veel geregeld worden, voor de laatste verzorging en de opbaring. De keuze voor een kist en de locatie van de opbaring bijvoorbeeld. En die keuzes zijn ook niet altijd even eenvoudig, als je geen tijd hebt gehad om daar even over na te denken.

Tussen alle regelzaken door, probeerde ik al een beetje het gezin te leren kennen. En zag ik allereerst heel veel kracht en moed. Van zijn ouders en zus bijvoorbeeld, die graag wilden helpen bij de laatste verzorging, het tillen en in de kist leggen. Heel bijzonder en knap, op zo’n moment met zo veel emoties.

Bij het samenstellen van de kaart, even later, zag ik heel veel gevoel en liefde van de echtgenoot en de kinderen. Ondanks de jonge leeftijd van de kinderen, waren ze zo goed in staat om hun gevoel te laten spreken en hun mening te verwoorden. Bewonderingswaardig als je dat kunt überhaupt, maar zeker in zo’n emotionele tijd. (Zelfs ik op 32-jarige leeftijd kan of durf dat nog heel vaak niet).

Kracht, moed, dapperheid en gevoel laten spreken, die vier dingen bleven centraal tot op de dag van de uitvaart. Ongelooflijk knap hoe sterk ze zich hielden, ondanks het afschuwelijke verdriet. De een sprak zelf op de uitvaart, de ander zong en ze hielden zichzelf en elkaar staande tijdens de intense speeches, live muziek en indrukwekkende erehaag bij de uitvaartdienst.

Een diepe indruk liet deze uitvaart op mij achter, zeker toen we op weg naar het crematorium langs het ziekenhuis in Hoorn gingen, waar collega’s een massale erehaag vormden. Ik was diep geraakt door de gigantische opkomst, maar ook door het verdriet wat op de gezichten van al deze collega’s te zien was.

Intens verdrietig dat deze man het leven moest laten, en zoveel dierbaren moet achterlaten.
Een geliefd mens, thuis bij zijn gezin, familie en vrienden, maar ook duidelijk bij zijn collega’s in het ziekenhuis.

Een uitvaart en een gezin die ik niet snel zal vergeten.
Bijzonder, lief en uniek…

Deze blog heb ik geschreven in samenspraak en met volledige toestemming van de familie.
Zonder toestemming zal ik nooit een persoonlijk verhaal van een familie schrijven en delen. 

Wilt u meer weten over mij of over mijn dienstverlening?
Bel mij gerust eens op 06-55397588 of mail naar info@carolavriend.nl

Meer columns van Carola Vriend

Moderne uitvaartverzorgster voor een persoonlijke begrafenis of crematie. 

Ik ben 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.
Ik werk zelfstandig, waardoor u elke dag van mij de persoonlijke aandacht krijgt die u nodig heeft bij een overlijden.

Wat te regelen bij overlijden?
Meer lezen over Carola

Recente beoordelingen

Vanaf het moment dat Carola binnenstapt nam ze de volledige regie over, weliswaar met alle respect voor de wensen van àlle nabestaanden.
In 4 dagen tijd de opbaring, uitvaart, crematie en de inhoud van het afscheid regelen, ga er maar aanstaan. Dat is een gave, geen beroep. Dankjewel Carola
– Fam. Punselie

Na een heftige periode van slechts 10 weken is mijn moeder overleden aan een agressieve vorm van kanker.
Een aantal dagen voor het overlijden namen we contact op met Carola, nadat we haar duidelijke website hadden bekeken.
Carola is empatisch, duidelijk over zaken waar we alvast over na konden denken. Na het overlijden is ze een grote steun en toeverlaat geweest. De locatie van onze keuze (Oranje Buiten) als Corona vroegen om vele improvisaties. En alsof het dagelijkse praktijk was regelde Carola alles nauwkeurig en consciëntieus.
Masjenka Ruiter en Tamara Ariens

Voor ons klopte alles precies hoe we het wilden én meer. Ontzettend te spreken over Carola haar geduld en aandacht voor details.
– Fam. Kaarsemaker

Carola Vriend – een betere uitvaartbegeleidster is er niet. Professioneel, persoonlijk, oprecht en warm. Dankjewel voor je geweldige begeleiding in deze moeilijke periode.
– Elaine, Nicolette en Andre Meunier

Meer beoordelingen
Uitvaartverzorging Carola Vriend

Dag en nacht bereikbaar

Via onderstaande knop kunt u mij direct bellen

Bellen