Van overlijden naar geboorte in een hele korte tijd

Met toestemming van de familie plaats ik deze blog.
Natuurlijk schrijf ik niet over elke uitvaart een blog en zal ik deze nooit zonder toestemming delen.

Kort geleden werd ik gebeld om in Hoorn een crematie te regelen voor een vrouw, te jong overleden, als gevolg van een rollercoaster aan gebeurtenissen in hele korte tijd. De vrouw, een zorgzame echtgenoot, moeder en schoonmoeder, bleek in hele korte tijd na wat warrigheid, ernstig ziek zonder uitzicht op beter.

Het was een kwestie van een enkele dagen tot ze overleed in het Hospice Dignitas in Hoorn. De familie was absoluut niet voorbereid op haar snelle overlijden, vooral omdat er binnen het gezin iets heel bijzonders stond te gebeuren, namelijk de komst van 2 kleinkinderen. Iets waar de vrouw, als bijna Oma, zich enorm op had verheugd en al bijna binnen handbereik was. Ze overleed slechts 10 dagen voor haar eerste kleinkind werd verwacht, iets wat ze dus niet meer zou kunnen meemaken.

Dat dit niet zo mocht zijn, is natuurlijk hartverscheurend, maar toch trof ik geen zwaar teneergeslagen gezin aan. In het eerste gesprek vertelden ze mij over hun dappere en zorgzame vrouw en moeder. Iemand die andere altijd op de eerste plek zetten, vooral niet treuren over eigen problemen, maar altijd op zoek naar positiviteit. Zorgzaam op haar werk in het ziekenhuis, o.a. op de kraamafdeling, maar ook thuis voor haar echtgenoot, twee dochters en schoonzonen.

Ook tijdens de rest van de week verbaasde ik mij steeds weer over de dapperheid binnen het gezin. Natuurlijk was er veel verdriet, maar keken ze ook vooral naar de mooie herinneringen, haalden veel humoristische verhalen samen op, niet alleen thuis, maar ook tijdens de plechtigheid. De uitvaart werd er daardoor ook iets luchtiger op, wat voor een groot deel te danken was aan hun eigen positieve voordracht.

Ik denk dat je wel kan zeggen dat het gezin die week, de keuzes, de uitvaart en hun eigen speeches echt in de geest van haar hebben gedaan. Ze wisten heel goed wat ze wel en niet wilden en waren ondanks alles positief over het hervinden van geluksmomentjes in de toekomst. En daarmee gloort, als ik het zo vanaf de zijlijn kan beoordelen, precies door wat zij over haar vertelden. Niet te lang blijven treuren, maar ondanks alles toch op zoek naar mooie momenten en
geluk hervinden.

Een kleine week na de uitvaart belde de echtgenoot mij op, als kersverse Opa.
Trots vertelde hij mij dat zijn eerste kleindochter die nacht was geboren. Zijn dochter en schoonzoon, kwamen tijdens de bevalling in een zoektocht naar een ziekenhuis terecht in Hoorn, ver van hun eigen woonplaats. En zo kwam er een nieuwe leven op deze wereld, geboren op de afdeling waar Bijna-Oma heel lang
als hoofd van de afdeling had gewerkt….

Wilt u meer weten of ook eens samen kijken naar de mogelijkheden?
Bel gerust eens naar 06-55397588 of mail naar info@carolavriend.nl

Meer columns van Carola Vriend

Recente beoordelingen

Zoveel warmte, liefde, oprechtheid, tijd, meedenken, hulp en ondersteuning.
In een hele moeilijke tijd, maakt zij het een stuk makkelijker.
Familie Kaas (juli 2022)

Wij zijn Carola ontzettend dankbaar voor al haar ondersteuning in een zeer moeilijke en verdrietige tijd in ons leven.
Ze is zeer rustig en een fijne persoonlijkheid om in zo’n situatie om je heen te hebben.
Raymond en José (juli 2022)

Wat ben ik dankbaar voor Uitvaartverzorging Carola Vriend. Nog nooit eerder meegemaakt dat iemand zo onwijs goed is in haar vak. Samen met haar man zijn ze een topteam. Niets is te gek en er wordt vooral met je meegedacht en meegeleefd.
Familie Jansma (juni 2022)

Gedurende het hele proces was het ontzettend fijn om met Carola te werken en om ons heen te hebben. Niets is haar teveel. Ze voelt precies aan wanneer ze ‘in moet stappen’ of wat meer op de achtergrond blijven. Wij hadden compleet vertrouwen in Carola. 
– Familie Nijssen (juni 2022)

Een zeer fijne ervaring in een toch emotionele tijd.
Neemt de tijd, luistert naar je wensen en alles gegaan zoals besproken.
– Familie Bödeker (juni 2022)

Wij hebben met Carola Vriend heel goed contact gehad na het overlijden van mijn man.
Ook met ons meedenken, alles prima geregeld en ze kwam alle dagen bij ons thuis om door te spreken.
– Familie den Ouden (juni 2022)

Direct, spontaan, meedenkend en vriendelijk
– Familie Draaijer (juni 2022)

Warm, betrokken, punctueel; Carola bezit alle kwaliteiten die een goede uitvaartverzorgster hoort te hebben. Ze neemt de tijd, is elk moment van de dag bereikbaar, denkt goed mee en laat niets aan het toeval over.
Tijdens de plechtigheid is ze onopvallend aanwezig, maar ze ziet en hoort alles waardoor ze er is als het nodig is.
– Familie Reijm (mei 2022)

Carola Vriend was voor ons in deze verdrietige tijd een steunpilaar.
Ze heeft ons veel zorgen uit handen genomen en zijn daar erg dankbaar voor.
– Celesta Kroon(mei 2022)

Meer beoordelingen
Uitvaartverzorging Carola Vriend

Dag en nacht bereikbaar

Via onderstaande knop kunt u mij direct bellen

Bellen