Carola Vriend Uitvaartverzorging

Gedenkwaardige uitvaarten, wonderlijke locaties en vele bijzondere mensen.

Persbericht: 20 augustus 2020:

Gedenkwaardige uitvaarten, wonderlijke locaties en vele bijzondere mensen; in haar eerste jaar heeft zelfstandig uitvaartverzorgster Carola Vriend (32 jaar) al genoeg meegemaakt om een boek over te schrijven. Met de komst van het coronavirus werd het normaal al zo uitdagende werk nóg uitdagender.

Wat waren de bijzonderste uitvaarten? En hoe bevalt het zelfstandig ondernemerschap?

ls uitvaartverzorgster bij een grote onderneming had Carola al veel ervaring opgedaan toen ze besloot om vanaf 20 augustus 2019 zelfstandig verder te gaan. Het was een grote stap, en best spannend, om als jonge vrouw te proberen naam te gaan maken tussen de grote en gevestigde bedrijven in de regio Waterland en West-Friesland.

Een jaar later kan Carola met volle tevredenheid terugkijken op die beginperiode. De eerste maanden waren natuurlijk wat onzeker, maar al snel wisten de families haar te vinden. Op haar website, Google en social media zijn al vele mooie beoordelingen te vinden. Vooral de tijd en aandacht, de liefde voor het vak en Carola’s persoonlijkheid worden zeer gewaardeerd.

Over het zelfstandig ondernemerschap zegt Carola: `Het mooiste vind ik de persoonlijke aandacht die ik overal aan kan besteden. Doordat ik nu alles zelf doe, spreek ik de families vrijwel elke dag. Daardoor hoeven niet alle beslissingen in het eerste gesprek genomen te worden en is er veel meer tijd.’

En wat was de impact van het Coronavirus?

De komst van het coronavirus had een enorme impact op de uitvaarten, die sinds de RIVM-maatregelen totaal anders verlopen. Soms moeten er keuzes gemaakt worden die echt niet bij een uitvaart passen en die dan ook voor de families onbegrijpelijk zijn. Dit vergt veel aanpassingsvermogen en creativiteit van de uitvaartverzorgster. Maar er ontstonden zo ook mooie initiatieven, zoals een indrukwekkend grote erehaag voor een vrachtwagenchauffeur in Hoorn.

Aandacht voor een bijzonder verhaal of gebeurtenis bij een uitvaart.

Als er iets bijzonders en unieks gebeurt voor, tijdens of na een uitvaart, probeert Carola tijd vrij te maken om er een verhaal over te schrijven. Bijvoorbeeld over een dubbele bijzetting in een graf, over iemand die voor het overlijden zelf de uitvaart compleet had voorbereid en een bloemkool als bloemstuk op de kist. Dat stuurt ze dan naar de familie, als afsluiting, een soort samenvatting.

Soms plaatst ze zo’n verhaal op haar website en social media, natuurlijk alleen als de opdrachtgever toestemming geeft en zonder de naam van de overledene te vermelden. Als dat dan door de familie gedeeld wordt en opgepikt wordt door de media, is dat best bijzonder. In het geval van de bloemkool vond de familie het een prachtig eerbetoon aan oma. En het verhaal haalde zelfs het Noord-Hollands Dagblad en RTL Nieuws.

Uitvaartverzorging Carola Vriend. www.carolavriend.nl | 06-55397588 (dag en nacht bereikbaar).

Bellen
Stuur een email
Meer columns
Carola Vriend Uitvaartverzorging

Alle tijd en aandacht voor een persoonlijke begrafenis of crematie.

Ik ben 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.
Zelfstandig uitvaartverzorgster, waardoor u elke dag van mij de persoonlijke aandacht krijgt die u nodig heeft bij een overlijden

Recente beoordelingen

Zoveel warmte, liefde, oprechtheid, tijd, meedenken, hulp en ondersteuning.
In een hele moeilijke tijd, maakt zij het een stuk makkelijker.
Familie Kaas (juli 2022)

Wij zijn Carola ontzettend dankbaar voor al haar ondersteuning in een zeer moeilijke en verdrietige tijd in ons leven.
Ze is zeer rustig en een fijne persoonlijkheid om in zo’n situatie om je heen te hebben.
Raymond en José (juli 2022)

Wat ben ik dankbaar voor Uitvaartverzorging Carola Vriend. Nog nooit eerder meegemaakt dat iemand zo onwijs goed is in haar vak. Samen met haar man zijn ze een topteam. Niets is te gek en er wordt vooral met je meegedacht en meegeleefd.
Familie Jansma (juni 2022)

Gedurende het hele proces was het ontzettend fijn om met Carola te werken en om ons heen te hebben. Niets is haar teveel. Ze voelt precies aan wanneer ze ‘in moet stappen’ of wat meer op de achtergrond blijven. Wij hadden compleet vertrouwen in Carola. 
– Familie Nijssen (juni 2022)

Een zeer fijne ervaring in een toch emotionele tijd.
Neemt de tijd, luistert naar je wensen en alles gegaan zoals besproken.
– Familie Bödeker (juni 2022)

Wij hebben met Carola Vriend heel goed contact gehad na het overlijden van mijn man.
Ook met ons meedenken, alles prima geregeld en ze kwam alle dagen bij ons thuis om door te spreken.
– Familie den Ouden (juni 2022)

Direct, spontaan, meedenkend en vriendelijk
– Familie Draaijer (juni 2022)

Warm, betrokken, punctueel; Carola bezit alle kwaliteiten die een goede uitvaartverzorgster hoort te hebben. Ze neemt de tijd, is elk moment van de dag bereikbaar, denkt goed mee en laat niets aan het toeval over.
Tijdens de plechtigheid is ze onopvallend aanwezig, maar ze ziet en hoort alles waardoor ze er is als het nodig is.
– Familie Reijm (mei 2022)

Carola Vriend was voor ons in deze verdrietige tijd een steunpilaar.
Ze heeft ons veel zorgen uit handen genomen en zijn daar erg dankbaar voor.
– Celesta Kroon(mei 2022)

Meer beoordelingen
Uitvaartverzorging Carola Vriend

Dag en nacht bereikbaar

Via onderstaande knop kunt u mij direct bellen

Bellen