“Soms vallen de stukjes precies op hun plek..
‘Moidje, ga maar efkes een endje fietse’, zei mijn man. Hij was toen al erg ziek en zag dat ik even tijd
voor mezelf nodig had. Tijdens mijn rondje Bobeldijk zag ik daar dat bord ‘Vurengrafkist.nl’ staan.
Wat gek, dacht ik, ik kom hier vaker langs en nooit eerder zag ik dat bord. Thuisgekomen heb ik de
internetpagina van Siem opgezocht en wat ik daar zag sprak ons erg aan.
Toen het eenmaal zover was dat wij met Carola wat voorbereidingen gingen treffen voor het
naderende afscheid, kwam die handgemaakte kist weer ter sprake. Maar hoe ziet zoiets er nou ‘in het
echt’ uit? We maakten een afspraak en werden hartelijk ontvangen op de werkplaats van Siem. Dit
moest ‘m worden. En hoe zat dat nou met dat bord? Het bleek dat Siem hem dezelfde dag óf de dag
ervoor pas aan de weg had gezet…Soms moet het gaan zoals het gaat!” – Familie K. uit Zwaag
——
En zo kwam ik, Carola Vriend, vorig jaar in contact met timmerman Siem Boots uit Berkhout. Meestal draag ik in het eerste gesprek suggesties aan voor een kist of ander omhulsel, maar deze familie had al voorafgaand aan een eerste gesprek met mij een kist gekozen. En eigenlijk hadden ze niet eens écht een kist gekozen, maar hadden ze de maker van de kist gekozen.

En zo belandde ik na het eerste gesprek met deze familie ook zelf bij Siem. Ik was wel eens benieuwd naar deze man, over wie de familie zo vol enthousiasme sprak. En niets bleek minder waar, direct in het eerste gesprek doorklonk Siems liefde voor zijn vak en vertelde dat hij al meerdere uitvaartkisten had gemaakt en er nu toch ook maar eens de website www.vurengrafkist.nl en een mooie folder voor had gemaakt. Ik kreeg een uitgebreide rondleiding in zijn woonhuis annex werkruimte, zag de verschillende modellen en hoorde alles over de mogelijkheden.

Niet veel later na onze eerste ontmoeting, was het al zover voor de bovengenoemde familie en kwam Siem de gekozen kist brengen. Een ambachtelijk getimmerde kist, afgeleverd door de timmerman zelf, die vanaf moment 1 in de smaak viel bij de familie. Het was direct een klik voor het leven, want een tijd later vroeg de familie hem thuis voor een kleine verbouwing.

En daar was onze klik ook ontstaan en heb ik al in verschillende situaties de folder van Siem voorgelegd. Bij een oud-timmerman, waarvan de familie echt niet wilde dat hij in een fabriekskist zou komen, kwam Siem bijvoorbeeld perfect van pas. Maar ook een kist voor iemand die Siem zelfs tijdens zijn laatste dagen nog graag wilde ontmoeten en iemand die in haar laatste wensen specifiek aangegeven had een kist van vurenhout te willen.

En zo heb ik met de kennis over de kisten van Siem, een mooie toevoeging aan de collectie van kisten die ik al had, wat bijdraagt aan nog meer keuze voor de familie en is er voor iedereen iets wat bij hen past.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden rondom een uitvaart?
Bel gerust eens naar 06-55397588 of mail naar info@carolavriend.nl

Meer columns van Carola Vriend

Recente beoordelingen

Carola staat vanaf het begin voor je klaar. Ik heb de uitvaart van mijn beide ouders,
die binnen 9 maanden na elkaar overleden, door Carola laten uitvoeren
en alle nabestaanden zijn zeer tevreden over alles.
– Fam. Carbaat

Carola heeft ons veel werk zorgen uit handen genomen.
Ze is professioneel, schakelt snel, denkt met je mee en toont veel medeleven.
– Tonnie Sijbrant

Tot in de puntjes werd alles geregeld, niks te veel en meegedacht hoe we een zo mooi
mogelijk afscheid konden nemen/geven in deze Corona tijd.
Ze is professioneel maar bovenal menselijk!
– Marije Mes-Laport

Niets is haar te veel. Ze heeft, op een bescheiden manier zonder op de voorgrond te treden,
de uitvaart perfect voor ons geregeld.

Tanja Rosema

Carola verstaat haar vak als de beste. De gehele periode hebben wij ervaren dat ze betrokken is
en heel goed met zowel de overledene als de nabestaanden mee dacht.
– Claudia Stevens

Meer beoordelingen
Uitvaartverzorging Carola Vriend

Dag en nacht bereikbaar

Via onderstaande knop kunt u mij direct bellen

Bellen