Overlijden in een hospice – hoe werkt dat precies?

De stap om naar een hospice te gaan is vaak een intensieve stap, het is immers een stap in het onomkeerbare proces van overlijden. Om daar te verblijven, is er een indicatie nodig van de behandelend arts, waarbij de levensverwachting minder dan 3 maanden is. Met deze indicatie en de wens voor opname kan iemand zichzelf aanmelden maar dit kan ook door de (huis)arts en/of naasten gedaan worden.   

Hoe lang het verblijf in het hospice uiteindelijk zal zijn, is niet precies te voorspellen. Door de intensieve en liefdevolle zorg en begeleiding van medewerkers én vrijwilligers, wordt het verblijf vaak gezien als ontspannen, goed verzorgd en een fijne tijd. De zorg wordt uit handen genomen, want er is 24 uur per dag iemand aanwezig voor een luisterend oor en het eten en drinken is zeer goed verzorgd.  En dat allemaal door een ervaren team van gediplomeerde verpleegkundigen, verzorgenden en een grote groep vrijwilligers.

Soms zorgt dat ervoor dat iemand vanuit een lastige thuissituatie in het hospice eerst ontspant en door de uit handen genomen zorg juist iets aansterkt.

Maar uiteindelijk volgt er dat voorspelde overlijden en daarna volgen de vragen hoe dan verder. Uiteindelijk maakt het niet uit  waar iemand overlijdt. Of dat nu thuis, in een ziekenhuis of in een hospice is, de opbaring kan vervolgens in principe overal. Samen kijken we naar uw wensen en zorgen we dat de opbaring en de rest van de uitvaart naar uw wens wordt geregeld.

Meer weten over de mogelijkheden of eens vrijblijvend praten over uw wensen? Bel gerust eens voor een kosteloos voorgesprek.

Dag en nacht bereikbaar

Dag en nacht bereikbaar voor een persoonlijk gesprek en duidelijke informatie. Bel gerust met al uw vragen over de mogelijkheden.

Alle tijd en aandacht voor een persoonlijke begrafenis of crematie

Ik ben 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Ik werk zelfstandig, waardoor u elke dag van mij de persoonlijke aandacht krijgt die u nodig heeft bij een overlijden.