Omdat het ook anders kan dan koffie met cake….

Met toestemming van de familie plaats ik deze blog.
Natuurlijk schrijf ik niet over elke uitvaart een blog en zal ik deze nooit zonder toestemming delen.

In januari van dit jaar sprak ik met een mevrouw over haar wensen. Mevrouw was nog relatief jong, maar erg ziek en bijzonder realistisch. Ze vertelde me dat ze al langere tijd wist dat ze ziek was, erg ziek en daardoor niet veel ouder zou worden. Ze leefde eigenlijk al in reservetijd, want de artsen hadden gedacht dat ze er al niet meer zou zijn.

Die extra tijd benutte ze door met volle teugen te genieten van het leven, met haar kinderen en kleindochter. En over hen sprak ze met veel liefde en was dat ook één van de grootste redenen om alvast met mij te praten.

Haar wensen waren heel duidelijk. Een mooi afscheid, liefst een groot feest op een mooie locatie met bier, wijn en bitterballen. Koffie met cake in een aula, daar gruwelde ze van!
En ook over vele andere dingen rondom de uitvaart had ze een duidelijke mening. Geen dure kist, geen grootse condoleance, geen bloemen namens de kinderen en geen onnodige kosten in het crematorium. Het geld kon maar beter besteed worden aan meer bier, wijn en bitterballen dan aan, in haar ogen, onnodige dingen.

Het resultaat van dit voorgesprek werd een bijzonder en uniek afscheid. Direct na overlijden, hebben we haar afgelopen week, naar haar wens op haar eigen bed opgebaard. Fijn voor haar nabestaanden om haar in haar eigen huis te hebben, zodat familie en vrienden langs konden komen om afscheid te nemen.

Na een aantal dagen vond de uitvaart plaats in Oranje Buiten, het strandpaviljoen in Hoorn, nabij het Julianapark. Een plek waar ze zelf heel graag kwam, op het terras met een glas wijn.
En nu stond haar kist, omringd door kaarsen en bloemen gericht op het strand op deze prachtige plek. De kinderen ontvingen de gasten even kort, waarna iedereen met een glas bier of wijn op het terras kon zitten. Geen poespas, maar een kort moment met woorden van de dochter en schoonzus, waarna iedereen kon proosten op haar leven. Precies zoals zij wilde, geen treurnis en droevige gezichten aan de koffie met cake. Haar leven werd gevierd en er werd zelfs af en toe gelachen.

En zo werd deze uitvaart weer uniek en bijzonder, passend bij haar wensen op een prachtige locatie.
En laat ook dit voorbeeld weer zien, dat alles mogelijk is. Een afscheid is op zoveel manieren mogelijk, op zoveel locaties in heel Nederland.

Wilt u meer weten of ook eens samen kijken naar de mogelijkheden?
Bel gerust eens naar 06-55397588 of mail naar info@carolavriend.nl

Meer columns van Carola Vriend

Recente beoordelingen

Zoveel warmte, liefde, oprechtheid, tijd, meedenken, hulp en ondersteuning.
In een hele moeilijke tijd, maakt zij het een stuk makkelijker.
Familie Kaas (juli 2022)

Wij zijn Carola ontzettend dankbaar voor al haar ondersteuning in een zeer moeilijke en verdrietige tijd in ons leven.
Ze is zeer rustig en een fijne persoonlijkheid om in zo’n situatie om je heen te hebben.
Raymond en José (juli 2022)

Wat ben ik dankbaar voor Uitvaartverzorging Carola Vriend. Nog nooit eerder meegemaakt dat iemand zo onwijs goed is in haar vak. Samen met haar man zijn ze een topteam. Niets is te gek en er wordt vooral met je meegedacht en meegeleefd.
Familie Jansma (juni 2022)

Gedurende het hele proces was het ontzettend fijn om met Carola te werken en om ons heen te hebben. Niets is haar teveel. Ze voelt precies aan wanneer ze ‘in moet stappen’ of wat meer op de achtergrond blijven. Wij hadden compleet vertrouwen in Carola. 
– Familie Nijssen (juni 2022)

Een zeer fijne ervaring in een toch emotionele tijd.
Neemt de tijd, luistert naar je wensen en alles gegaan zoals besproken.
– Familie Bödeker (juni 2022)

Wij hebben met Carola Vriend heel goed contact gehad na het overlijden van mijn man.
Ook met ons meedenken, alles prima geregeld en ze kwam alle dagen bij ons thuis om door te spreken.
– Familie den Ouden (juni 2022)

Direct, spontaan, meedenkend en vriendelijk
– Familie Draaijer (juni 2022)

Warm, betrokken, punctueel; Carola bezit alle kwaliteiten die een goede uitvaartverzorgster hoort te hebben. Ze neemt de tijd, is elk moment van de dag bereikbaar, denkt goed mee en laat niets aan het toeval over.
Tijdens de plechtigheid is ze onopvallend aanwezig, maar ze ziet en hoort alles waardoor ze er is als het nodig is.
– Familie Reijm (mei 2022)

Carola Vriend was voor ons in deze verdrietige tijd een steunpilaar.
Ze heeft ons veel zorgen uit handen genomen en zijn daar erg dankbaar voor.
– Celesta Kroon(mei 2022)

Meer beoordelingen
Uitvaartverzorging Carola Vriend

Dag en nacht bereikbaar

Via onderstaande knop kunt u mij direct bellen

Bellen