Die eerste keer zonder je geliefde…

Wanneer een dierbare overlijdt, is de eerste periode na het overlijden heel druk. Je wordt geleefd, allereerst door het regelen van de uitvaart, dan door alle bezoekjes, telefoontjes en post.
Daarna volgen vaak de praktische zaken, het regelen van de erfenis, afwikkeling van nalatenschap, opzeggingen en de papierwinkel.

Vooral in het begin, net na het overlijden, zijn er zo veel zaken om te regelen, dat je vaak minder tijd hebt om te rouwen. Pas als de meeste zaken zijn geregeld, ontstaat er tijd en ruimte in je ‘agenda’ om na te denken. Alleen te zijn, en je dierbare pas echt te gaan missen.

Zeker in deze tijd van het jaar, kan het dan ook heel confronterend zijn om alleen te zijn. Alleen op verjaardagsvisite, en zeker ook alleen op bezoek bij de familie met de kerstdagen of het inluiden van het nieuwe jaar.

Als je partner, je man of vriend overlijdt, valt het vaak ook dan pas op, hoe veel vrienden om je heen een vaste partner hebben. Hoe fijn het is om samen ergens heen te gaan en niet alleen. Alleen vertrekken, alleen binnenkomen en weer alleen thuis te komen.

Het is goed om je als ‘naaste’ te beseffen hoe moeilijk deze tijden zijn voor iemand die pas net zijn of haar dierbare heeft verloren. Vaak weten mensen dat ook wel. Maar wie zegt dat het de tweede keer minder erg is? Soms juist doordat er minder mensen bij jouw situatie stil staan, is het tweede of derde jaar nog pijnlijker.

Rouw heeft heel veel verschillende kanten en fases, voor niemand te voorspellen en zeker voor niemand in te vullen. Een belangrijk gegeven om bij stil te staan, en niemand te veroordelen..

Bellen
Stuur een email
Meer columns

Alle tijd en aandacht voor een persoonlijke begrafenis of crematie.

Ik ben 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.
Zelfstandig uitvaartverzorgster, waardoor u elke dag van mij de persoonlijke aandacht krijgt die u nodig heeft bij een overlijden

Recente beoordelingen

Zoveel warmte, liefde, oprechtheid, tijd, meedenken, hulp en ondersteuning.
In een hele moeilijke tijd, maakt zij het een stuk makkelijker.
Familie Kaas (juli 2022)

Wij zijn Carola ontzettend dankbaar voor al haar ondersteuning in een zeer moeilijke en verdrietige tijd in ons leven.
Ze is zeer rustig en een fijne persoonlijkheid om in zo’n situatie om je heen te hebben.
Raymond en José (juli 2022)

Wat ben ik dankbaar voor Uitvaartverzorging Carola Vriend. Nog nooit eerder meegemaakt dat iemand zo onwijs goed is in haar vak. Samen met haar man zijn ze een topteam. Niets is te gek en er wordt vooral met je meegedacht en meegeleefd.
Familie Jansma (juni 2022)

Gedurende het hele proces was het ontzettend fijn om met Carola te werken en om ons heen te hebben. Niets is haar teveel. Ze voelt precies aan wanneer ze ‘in moet stappen’ of wat meer op de achtergrond blijven. Wij hadden compleet vertrouwen in Carola. 
– Familie Nijssen (juni 2022)

Een zeer fijne ervaring in een toch emotionele tijd.
Neemt de tijd, luistert naar je wensen en alles gegaan zoals besproken.
– Familie Bödeker (juni 2022)

Wij hebben met Carola Vriend heel goed contact gehad na het overlijden van mijn man.
Ook met ons meedenken, alles prima geregeld en ze kwam alle dagen bij ons thuis om door te spreken.
– Familie den Ouden (juni 2022)

Direct, spontaan, meedenkend en vriendelijk
– Familie Draaijer (juni 2022)

Warm, betrokken, punctueel; Carola bezit alle kwaliteiten die een goede uitvaartverzorgster hoort te hebben. Ze neemt de tijd, is elk moment van de dag bereikbaar, denkt goed mee en laat niets aan het toeval over.
Tijdens de plechtigheid is ze onopvallend aanwezig, maar ze ziet en hoort alles waardoor ze er is als het nodig is.
– Familie Reijm (mei 2022)

Carola Vriend was voor ons in deze verdrietige tijd een steunpilaar.
Ze heeft ons veel zorgen uit handen genomen en zijn daar erg dankbaar voor.
– Celesta Kroon(mei 2022)

Meer beoordelingen
Uitvaartverzorging Carola Vriend

Dag en nacht bereikbaar

Via onderstaande knop kunt u mij direct bellen

Bellen