Net als een maatpak… de uitvaart geheel naar eigen wens

Waar u bij een maatpak kan kiezen uit de voering, de knoopjes, de sluiting en nog meer, werkt het bij mij als zelfstandig en onafhankelijk uitvaartverzorgster ook op maat: u kiest wat u wel en niet wilt en u betaalt alleen voor wat u afneemt.

Ieder afscheid is uniek en daarom wat mij betreft ook niet in een stramien of pakket te gieten. Een uitvaart vraagt zorg, aandacht en een persoonlijke aanpak en wordt op basis van uw wensen op maat ‘gemaakt’. En het fijne aan de huidige tijd is, dat niets verplicht is. Uw wensen zijn leidend, u kiest of u die condoleance wilt of liever niet. Net als met een kaart, de kist, een afscheidsdienst en consumpties. Ook kiest u zelf de locaties voor de verschillende onderdelen. Ik heb geen eigen uitvaartcentrum of locatie, waardoor u alle kanten op kunt bij mij.

Gemiddeld liggen de kosten in Nederland voor een uitvaart tussen de € 7.000 en € 10.000, maar werkt dat bij mij weer even anders. Ook de kosten van de uitvaart zijn op maat. Als zelfstandig uitvaartverzorgster werk ik niet met een pakket met (verplichte) diensten, maar betaalt u echt alleen voor datgene wat u afneemt. Ook ben ik geen onderdeel van een uitvaartorganisatie of uitvaartvereniging en werk ik vanuit mijn eigen woonhuis. Daardoor heb ik geen vaste lasten voor een kantoor, uitvaartcentra, uitvaartpersoneel of ledenadministratie en kan ik de kosten voor u lager houden, wel zo fijn.

De meeste mensen in Nederland weten wel wat de gemiddelde kosten voor een uitvaart zijn en hebben zich hierop voorbereid d.m.v. een uitvaartverzekering of spaarpotje. Maar wat als je dat nu nog niet hebt?

Mijn advies zou zijn om eerst uw wensen eens te inventariseren. Dat kan bijvoorbeeld met een (gratis) uitvaartwensenboekje of een (gratis) wensengesprek. Op basis van zo’n boekje of een gesprek, kan ik ook een begroting voor u opstellen, zodat u een een idee heeft van de kosten in uw situatie. En of het dan verstandig is om een verzekering af te sluiten of hiervoor geld apart te houden, is afhankelijk van uw financiële situatie en/of leeftijd.

En tot slot, wanneer u besluit om toch een uitvaartverzekering af te sluiten, kijk dan goed naar de verschillende aanbieders en de vorm van uw verzekering. Kiest u voor een pakket van diensten bij een uitvaartverzekeraar of uitvaartorganisatie, dan is het goed om te weten dat u ook betaalt voor de diensten die u niet afneemt. Een sommenpolis (ook wel geldpolis) is dan een verstandigere beslissing. Met zo’n polis heeft u zelf in de hand waar u uw verzekerde geld aan uitgeeft.

Meer weten over de mogelijkheden of eens vrijblijvend praten over uw wensen?
Bel gerust eens voor een kosteloos voorgesprek met bijbehorende vrijblijvende offerte.
Uitvaartverzorging Carola Vriend | 06-55397588 | info@carolavriend.nl

Meer columns van Carola Vriend

Recente beoordelingen

Wat ben ik dankbaar voor Uitvaartverzorging Carola Vriend. Nog nooit eerder meegemaakt dat iemand zo onwijs goed is in haar vak. Samen met haar man zijn ze een topteam. Niets is te gek en er wordt vooral met je meegedacht en meegeleefd.
Familie Jansma (juni 2022)

Gedurende het hele proces was het ontzettend fijn om met Carola te werken en om ons heen te hebben. Niets is haar teveel. Ze voelt precies aan wanneer ze ‘in moet stappen’ of wat meer op de achtergrond blijven. Wij hadden compleet vertrouwen in Carola. 
– Familie Nijssen (juni 2022)

Een zeer fijne ervaring in een toch emotionele tijd.
Neemt de tijd, luistert naar je wensen en alles gegaan zoals besproken.
– Familie Bödeker (juni 2022)

Wij hebben met Carola Vriend heel goed contact gehad na het overlijden van mijn man.
Ook met ons meedenken, alles prima geregeld en ze kwam alle dagen bij ons thuis om door te spreken.
– Familie den Ouden (juni 2022)

Direct, spontaan, meedenkend en vriendelijk
– Familie Draaijer (juni 2022)

Warm, betrokken, punctueel; Carola bezit alle kwaliteiten die een goede uitvaartverzorgster hoort te hebben. Ze neemt de tijd, is elk moment van de dag bereikbaar, denkt goed mee en laat niets aan het toeval over.
Tijdens de plechtigheid is ze onopvallend aanwezig, maar ze ziet en hoort alles waardoor ze er is als het nodig is.
– Familie Reijm (mei 2022)

Carola Vriend was voor ons in deze verdrietige tijd een steunpilaar.
Ze heeft ons veel zorgen uit handen genomen en zijn daar erg dankbaar voor.
– Celesta Kroon(mei 2022)

Meer beoordelingen
Uitvaartverzorging Carola Vriend

Dag en nacht bereikbaar

Via onderstaande knop kunt u mij direct bellen

Bellen