Afscheidsfotografie is meer dan alleen op het knopje drukken.

Afscheidsfotografie is meer dan alleen maar op het knopje drukken……

Natuurlijk is het loslaten van je allerliefste moeilijk en heel verdrietig. Daardoor is iedere uitvaart uniek. Er worden mooie rituelen uitgevoerd om het afscheid zo passend mogelijk te maken. We trekken het afscheid een jasje aan, precies pas, in de juiste maat, de goede kleur en met een zacht stofje.
Wat zou het fijn zijn als je dat kon vastleggen.

Met mijn afscheidsfotografie omarm ik jullie met mijn fotografie. Het is niet alleen maar op het knopje drukken.
Op het afscheid gaat het eigenlijk niet om de auto, de kist en de bloemen. Het gaat om de mensen en de verschillende connecties.

Er wordt in deze afscheidsweek echt geleefd in een roes en je gaat dingen vergeten. Uiteraard blijven gedachten gedachten maar die zijn lastig te delen met andere. Het afscheid visueel maken is een bijzondere manier om juist deze momenten te koesteren en te delen. Niet alleen direct na het overlijden maar ook nog eens met een volgende generatie.

Foto’s
Het levert je een prachtige reportage op waar niet het verdriet iedere keer weer wordt beleefd maar juist de liefde voor de overledene zo zichtbaar is. Daarnaast ben ik ook jouw ogen voor alle dingen die je op dat moment niet waarneemt. Een hele rij belangstellende die buiten staat te wachten voor de condoleance, een kind dat juist speelt tussen alle verdriet door en precies die ene glimlach als we het leven delen.

Slideshow
Een fijne slideshow van de beelden in combinatie met een muziekstuk dat jullie hebben uitgekozen. Natuurlijk zullen dan de tranen vloeien maar dat mag. Het geeft je de mogelijkheid om even te mogen “zijn”. De vijf tot tien minuten te beleven wat er die dag of week allemaal is gebeurd.

Album
Daarnaast is het goed om iets tastbaars te hebben. Iets dat je kunt pakken en weer wegleggen. Je eigen gedachten bij ieder beeld kunt terugroepen. Een fijne collectie van mooie kleuren en zachte aaibare stoffen staan tot je beschikking. Net als de jas… perfect op maat gemaakt.

De herinneringen zitten vaak in de kleinste details verscholen.
Als professional weet ik zeer discreet en met veel respect aanwezig te zijn bij alle intieme momenten van afscheid. Maar om de emoties te kunnen vastleggen, moet je ze ook voelen.  Ik kom dan ook dichtbij en sta niet verscholen achter een plant of paal, maar ga op in de mensen dicht om jullie heen.

Mijn foto’s laten je voelen dat je er bent geweest. Hierdoor kan ik alle emoties vastleggen, maar vooral de liefde tijdens het verdriet.

Yvette Vlaar Afscheidsfotografie
www.goodbyemoments.nl
06 423 19 621

Meer columns van Carola Vriend

Beoordelingen

Midden in de nacht heb ik Carola gebeld. Vanaf het moment dat ze er was, heeft ze alles overgenomen van mij en mijn familie. Lief, zorgzaam en alles in ons belang. Carola heeft bij het afscheid van mijn vader enorm geholpen. Ze is geweldig.

Jeroen Marré

Voor ons klopte alles precies hoe we het wilden én meer. Ontzettend te spreken over Carola haar geduld en aandacht voor details.

Fam. Kaarsemaker

In de moeilijkste tijd van je leven, ben je op zoek naar iemand die je zo goed mogelijk kan helpen en ondersteunen. Puur op goed gevoel en dankzij goede reviews op Google en facebook, direct contact opgenomen met Carola. En wat zijn wij blij met haar. Een jonge perfectionistische ondernemer met 24/7 service. Wat ons betreft is Carola gemaakt voor dit dankbare beroep. Ze denkt mee over de zeer persoonlijke invulling en aankleding van de uitvaart, maar houdt daarbij ook zeker de kosten in de gaten. Elke keer deed ze weer een stapje extra voor ons, zelfs privé! Een echte aanrader.

Melvin Hoogeveen

Carola Vriend-Schurink: een betere uitvaartbegeleidster is er niet. Professioneel, persoonlijk, oprecht en warm. Dankjewel voor je geweldige begeleiding in deze moeilijke periode.

Elaine, Nicolette en Andre Meunier

In deze moeilijke tijd was Carola onze steun en toeverlaat. Mede dankzij haar liep alles op rolletjes en hadden wij een mooie en sfeervolle uitvaart.

Ria van Leuffen

Een aanrader. Professioneel en neemt ruim de tijd voor je en komt met goede adviezen. We werden volledig ontzorgd. We zijn als familie zeer tevreden met de uitvaart afhandeling van Carola Vriend en we raden anderen haar dan ook aan!

Edwin Vonk
Meer beoordelingen