Yvette Vlaar afscheidsfotografie

Afscheidsfotografie is meer dan alleen op het knopje drukken.

Afscheidsfotografie is meer dan alleen maar op het knopje drukken……

Natuurlijk is het loslaten van je allerliefste moeilijk en heel verdrietig. Daardoor is iedere uitvaart uniek. Er worden mooie rituelen uitgevoerd om het afscheid zo passend mogelijk te maken. We trekken het afscheid een jasje aan, precies pas, in de juiste maat, de goede kleur en met een zacht stofje.
Wat zou het fijn zijn als je dat kon vastleggen.

Met mijn afscheidsfotografie omarm ik jullie met mijn fotografie. Het is niet alleen maar op het knopje drukken.
Op het afscheid gaat het eigenlijk niet om de auto, de kist en de bloemen. Het gaat om de mensen en de verschillende connecties.

Er wordt in deze afscheidsweek echt geleefd in een roes en je gaat dingen vergeten. Uiteraard blijven gedachten gedachten maar die zijn lastig te delen met andere. Het afscheid visueel maken is een bijzondere manier om juist deze momenten te koesteren en te delen. Niet alleen direct na het overlijden maar ook nog eens met een volgende generatie.

Foto’s
Het levert je een prachtige reportage op waar niet het verdriet iedere keer weer wordt beleefd maar juist de liefde voor de overledene zo zichtbaar is. Daarnaast ben ik ook jouw ogen voor alle dingen die je op dat moment niet waarneemt. Een hele rij belangstellende die buiten staat te wachten voor de condoleance, een kind dat juist speelt tussen alle verdriet door en precies die ene glimlach als we het leven delen.

Slideshow
Een fijne slideshow van de beelden in combinatie met een muziekstuk dat jullie hebben uitgekozen. Natuurlijk zullen dan de tranen vloeien maar dat mag. Het geeft je de mogelijkheid om even te mogen “zijn”. De vijf tot tien minuten te beleven wat er die dag of week allemaal is gebeurd.

Album
Daarnaast is het goed om iets tastbaars te hebben. Iets dat je kunt pakken en weer wegleggen. Je eigen gedachten bij ieder beeld kunt terugroepen. Een fijne collectie van mooie kleuren en zachte aaibare stoffen staan tot je beschikking. Net als de jas… perfect op maat gemaakt.

De herinneringen zitten vaak in de kleinste details verscholen.
Als professional weet ik zeer discreet en met veel respect aanwezig te zijn bij alle intieme momenten van afscheid. Maar om de emoties te kunnen vastleggen, moet je ze ook voelen.  Ik kom dan ook dichtbij en sta niet verscholen achter een plant of paal, maar ga op in de mensen dicht om jullie heen.

Mijn foto’s laten je voelen dat je er bent geweest. Hierdoor kan ik alle emoties vastleggen, maar vooral de liefde tijdens het verdriet.

Yvette Vlaar Afscheidsfotografie
www.goodbyemoments.nl
06 423 19 621

Yvette Vlaar fotografie uitvaart naar wens
Meer columns van Carola Vriend
Yvette Vlaar afscheidsfotografie
Yvette Vlaar fotografie uitvaart naar wens
Yvette Vlaar fotografie uitvaart

Moderne uitvaartverzorgster voor een persoonlijke begrafenis of crematie. 

Ik ben 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.
Ik werk zelfstandig, waardoor u elke dag van mij de persoonlijke aandacht krijgt die u nodig heeft bij een overlijden.

Wat te regelen bij overlijden?
Meer lezen over Carola

Recente beoordelingen

Carola doet haar achternaam eer aan. Ze voelde aan als een vriend vd familie. Tot in de puntjes werd alles geregeld, niks te veel en meegedacht hoe we een zo mooi mogelijk afscheid konden nemen/geven in deze Corona tijd. Ze is professioneel maar bovenal menselijk! Ik kijk terug op een mooie week ondanks dit zware verlies.
– Marije Mes-Laport

Vanaf het moment dat Carola binnenstapt nam ze de volledige regie over, weliswaar met alle respect voor de wensen van àlle nabestaanden.
In 4 dagen tijd de opbaring, uitvaart, crematie en de inhoud van het afscheid regelen, ga er maar aanstaan. Dat is een gave, geen beroep. Dankjewel Carola
– Fam. Punselie

Na een heftige periode van slechts 10 weken is mijn moeder overleden aan een agressieve vorm van kanker.
Een aantal dagen voor het overlijden namen we contact op met Carola, nadat we haar duidelijke website hadden bekeken.
Carola is empatisch, duidelijk over zaken waar we alvast over na konden denken. Na het overlijden is ze een grote steun en toeverlaat geweest. De locatie van onze keuze (Oranje Buiten) als Corona vroegen om vele improvisaties. En alsof het dagelijkse praktijk was regelde Carola alles nauwkeurig en consciëntieus.
Masjenka Ruiter en Tamara Ariens

Voor ons klopte alles precies hoe we het wilden én meer. Ontzettend te spreken over Carola haar geduld en aandacht voor details.
– Fam. Kaarsemaker

Carola Vriend – een betere uitvaartbegeleidster is er niet. Professioneel, persoonlijk, oprecht en warm. Dankjewel voor je geweldige begeleiding in deze moeilijke periode.
– Elaine, Nicolette en Andre Meunier

Meer beoordelingen
Uitvaartverzorging Carola Vriend

Dag en nacht bereikbaar

Via onderstaande knop kunt u mij direct bellen

Bellen