Dag en nacht bereikbaar, hoe is dat voor je privé leven?

Mijn carrière in de uitvaartbranche begon ik in loondienst, bij een grote uitvaartondernemer, waar ik werkzaam was als uitvaartverzorgster.
Een groot bedrijf, bestaande uit vele afdelingen bieden een hoop ondersteuning bij het uitvoeren van je werk als uitvaartverzorgster.
Zo hoefde ik niet ’s nachts de telefoon aan te nemen, werd de laatste verzorging ook al vaak gedaan, evenals tussentijdse controles van de overledene en/of kaarten brengen. En dus kon ik mij focussen op het puur en alleen begeleiden van de uitvaart, regelen van alle randzaken en was ik het aanspreekpunt gedurende de tijd tussen het overlijden tot de dag van de uitvaart.

Nu sta ik alweer een jaar op eigen benen en doe ik alles zelf. Natuurlijk wel met hulp, maar ik ben in 99% van de situaties altijd zelf ter plekke.
Voor mij het allermooiste wat er is, complete persoonlijke aandacht en pas ik mij helemaal aan in welke situatie ik ook beland.
Er is niemand die op z’n klokje kijkt of mijn tijden bijhoudt, ik handel naar de situatie en schenk net zo veel tijd als nodig is.

En daarmee ben ik dag en nacht bereikbaar voor iedereen die mij nodig heeft. En dus ook bij een overlijden midden in de nacht, op zondag, of voor tussentijdse vragen op elk moment van de dag. Veel mensen denken dat dat heel zwaar is en niet te combineren met een privé leven.
Maar in de praktijk.. valt dat eigenlijk best mee, mits je natuurlijk de juiste personen om je heen hebt staan, privé én zakelijk.
Ik ben een moeder van 2 kinderen, één van 7 jaar en één van 3 jaar en natuurlijk zijn dat echt wel de hoogtijdagen van het ouderschap.
De jongste slaapt pas sinds een half jaar echt door en de oudste zit in de leeftijd van sportclubjes, kinderpartijtjes en spelen met vriendjes en vriendinnetjes.
En mijn man heeft zelf ook een belangrijke functie bij een groot bedrijf, waar ook veel van hem verwacht wordt.

Gelukkig hebben we inmiddels een hele fijne modus gevonden binnen ons gezin, waarin zowel mijn man als de kinderen het mij mogelijk maken om dit werk te doen. Een vaste fijne gastouder die onze jongste 3 vaste dagen in de week opvangt, ouders die 1 dag in de week voor hun rekening nemen (incl. halen en brengen naar vriendjes en vriendinnetjes én sportclubs) en mijn man die drie dagen in de week stabiliteit biedt, als ik dat niet kan.
In mijn vak ben ik niet alle dagen in de week op tijd thuis om te eten, of op tijd om de kinderen van school/opvang te halen.
En vraagt het ook veel van de flexibiliteit van hen, als we denken samen op visite te gaan bij Opa en Oma, maar terwijl we onze jassen aantrekken mijn telefoon weer gaat. Of die bardienst die manlief vaker zal moeten overnemen in de toekomst, terwijl ik beloofde die te gaan doen.
Juist op die momenten is het fijn dat mijn man er is, om de stabiliteit te bewaren in het gezin, ook als ik er niet ben.

En in dit vak is het altijd hollen of stilstaan. Gaan er soms een paar dagen voorbij dat ik elke dag en avond weg ben, daarna komen er weer dagen van rust, waarin ik de kinderen vroeg ophaal van school of de opvang of een stuk gaan fietsen.
En in het weekend, laten we de Papa dan lekker wat langer uitslapen en hebben we wat extra quality time.

Ook in mijn zakelijke netwerk is het zo fijn dat ik de juiste mensen om mij heen heb gevonden.
Een geweldige drukkerij, die altijd hun werk verschuiven wanneer ik met rouwdrukwerk aankom, maar ook de klanten van gespecialiseerd advies kunnen voorzien wanneer het gaat om ingewikkeld rouwwerk. Een bloemist, waar ik de klanten naar toe kan verwijzen voor speciale bloemstukken, maar ook het bedrijf waar ik de rouwauto’s kan huren, inclusief deskundig personeel om mij te assisteren bij een verzorging en opbaring.
En niet te vergeten, een collega uitvaartverzorgster die ik niet alleen kan vragen om mij te vervangen of mijn telefoon waar te nemen, maar ik ook altijd kan bellen voor overleg.

En natuurlijk is het gerust wel even slikken en een paar extra koppen koffie drinken als je ’s nachts om 02.00 uur uit je bed gebeld wordt, maar als ik daarna weer datgene kan betekenen voor de families, waarvoor ik dit vak ben gaan doen, ben je die slapeloze nachten zo weer vergeten.

Heeft u vragen?
Bel mij gerust eens op 06-55397588 of mail naar info@carolavriend.nl

Meer columns van Carola Vriend

Beoordelingen

Ontzettend blij waren wij met Carola, die ons in een afschuwelijke tijd zo goed heeft bijgestaan. Warm, betrokken en professioneel. Ondanks de Corona maatregelen hebben we een mooie uitvaart gehad met prachtige erehaag. Dankjewel voor je betrokkenheid!

Kristel van Staveren

Carola Vriend is een vakvrouw. Vol warmte en een luisterend oor, straat zij professionaliteit uit. Wij hebben uitvaartverzorging Carola Vriend als heel fijn ervaren. Nogmaals heel erg bedankt, Carola.

Dorien Steding-Fijma

Heldere communicatie, neemt rustig de tijd, duidelijke regie, flexibel, daadkrachtig en zorgzaam. Prima begeleiding waardoor je echt ontzorgt wordt.

Norbert Wildoer

Na het overlijden van mijn moeder wisten we niet goed welke uitvaartonderneming we moesten kiezen. Op aanraden van een vriendin is dit Uitvaartverzorging Carola Vriend-Schurink geworden. Hier hebben we nooit spijt van gehad. Ze denkt goed mee over oplossingen en eventuele alternatieven in deze rare Coronatijd. Ook op het gebied van eventuele kostenbesparingen komt zij altijd met alternatieven of suggesties. Voor kinderen worden er ook allerlei suggesties geboden om tijdens de dag van de uitvaartceremonie actief deel te nemen aan de uitvaart, waardoor de kinderen er op een hele ongedwongen wijze bij worden betrokken. Niets moet, maar er mag wel veel. Dit zorg er voor dat er tijdens de gesprekken en tijdens de uitvaarten en informele sfeer wordt gecreeerd.

Ron Martis

Twee keer in korte tijd, werden we geconfronteerd met overlijdensgevallen binnen de familie. Beide keren verzorgde Carola de plechtigheid tot in de puntjes. Zelfs de laatste, in de Coronatijd, was waardig en warm. Carola is een vakvrouw, die warmte en professionaliteit tot een mooie mix maakt.

Rob en Marja

Het plotselinge verlies van een dierbare is heel moeilijk en er komen dan ook een heleboel regelzaken op je pad. Carola heeft ons daarin heel erg goed en professioneel bijgestaan en er mede voor gezorgd dat het afscheid van onze moeder en oma op rolletjes is verlopen. Ik zou haar zeker aanbevelen als uitvaart begeleider.

Harry van Dijk

Wat was het bijzonder en fijn om Carola als uitvaartonderneemster te hebben, door haar hebben wij in een zeer verdrietige tijd en aan vele Coronaregels moeten houden een prachtige uitvaart kunnen hebben van mijn lieve man en onze papa, haar grote steun en professionele manier van werken heeft ons enorm geholpen, om door deze moeilijke tijd te komen. Groeten Judith, Corné, Benthe en Jens Huijsman

Judith Huijsman

Carola is een grote steun geweest in een moeilijke periode. Ze denkt erg fijn en goed mee. Houdt alles goed in de gaten. Alle zaken worden perfect geregeld, geen moeite is te veel.

Jeroom van Amstel

Professioneel, netjes en duidelijk in haar connumicatie.

Mandy Kaandorp

Carola, wat heb je de uitvaart van mijn vriend Cor heel mooi verzorgd. Op de achtergrond hadden wij contact over de muziek, daarmee heb je de familie heel veel uit handen genomen. Ook de erehaag en alles wat erbij kwam kijken heb je tot in de puntjes verzorgd. Chapeau!

Peter Lieshout

“Dank je wel Carola voor je professionele, zorgzame en vriendelijke benadering van ons gezin. Het afscheid is precies zo als wij het hebben gewenst. Elke dag was je wel even bij ons voor steun en raad. We kijken terug op een mooi afscheid. Namens Wil en haar gezin.”

Wil Hart

“Heel erg bedankt voor de fijne en professionele begeleiding de afgelopen 2 weken. We waren super blij met je en je hebt alles perfect geregeld. Ook het contact was erg prettig en je hebt ons veel werk en zorg uit handen genomen. nogmaals heel erg bedankt! liefs de familie Steltenpool.”

Monique Steltenpool

“Carola heeft ons heel goed begeleid in het regelen van het afscheid van onze  stief – / schoonvader. Ondanks het verdriet wat hiermee gepaard is gegaan kunnen we met een warm gevoel hier op terug kijken.”

Sonja Heijligers

Zowel eind december als half maart heeft Carola een uitvaart voor ons begeleid. De warme persoonlijkheid van Carola en haar rustige zakelijke benadering heeft ons ontzettend geholpen. In maart waren net de eerste Corona maatregelen van toepassing. Veel onzeker en veel onduidelijk. Tijdens de persconferentie van Mark Rutte gaf Carola ons al een berichtje dat ze aan het kijken was wat de mededelingen voor ons gingen betekenen. Dat gaf vertrouwen en rust. Ik hoop Carola binnenkort zakelijk even niet meer nodig te hebben, maar raad zeker haar diensten aan.

Delphine

Zeer goede ervaring voelt de omstandigheden goed aan en heel accuraat in het afhandelen van moeilijke omstandigheden.

Nico Waij

“Ik kan Carola van harte aanbevelen als uitvaartverzorgster, ze heeft ons fantastisch geholpen. Niets was te veel, en ze zag precies wat wij nodig hebben. Carola is een warme, vriendelijke en betrokken vrouw!”

Jan Warbout

“Ik beveel haar zeker aan. Ze is zeer professioneel en ze luistert goed naar de wensen van haar klanten. Wij hebben haar diensten als uitvaartverzorgster zeer positief ervaren!”

Mark Reiman

“Oprecht geïnteresseerd. Vakkundig. Alles is bespreekbaar. Alles liep zoals afgesproken. In een roerige tijd een baken van rust. Duidelijk kostenoverzicht ”

Henk Stols

“Carola heeft ons meteen en zorgvuldig geholpen met de verzorging van mijn echtgenote direct na haar overlijden. Ze heeft ons veel zorgen uit handen genomen en gezorgd voor een waardig afscheid van haar.
Wij zijn haar dankbaar voor de deskundige hulp. ”

Peter Bakkum

“Carola krijgt een tien met een griffel voor alles wat zij deed en gedaan heeft rond het overlijden van mijn vrouw Inge. Ze is invoelend, serieus, vakbekwaam, denkt mee. Geen moeite was haar te veel, wij hebben haar regelmatig thuis gezien, zowel vóór als na het overlijden. Houdt de vinger aan de pols bij problemen. Wij hadden ons niet beter kunnen wensen; gewoon perfect! ”

J.B. de Held

“Wij zijn heel blij dat we Carola als uitvaartverzorgster hebben gekozen. We wilden het afscheid van Kees op onze eigen manier regelen en dankzij Carola hebben we al onze wensen (en die van Kees) kunnen realiseren. Ze heeft hart voor dit vak, ze dacht met ons mee, had goede tips, was onopvallend aanwezig, regelde alles tot in de puntjes. Ze is ook nog ‘ns heel lief. Ook onze kleindochter van 4 jr was stapelgek op haar. We kunnen nog veel meer pluspunten noemen maar wij geven haar gewoon een dik verdiende tien! Gr. Maria (namens alle Dolletjes)”

Fam. Dol
Meer beoordelingen