Dag en nacht bereikbaar, hoe is dat voor je privé leven?

Mijn carrière in de uitvaartbranche begon ik in loondienst, bij een grote uitvaartondernemer, waar ik werkzaam was als uitvaartverzorgster.
Een groot bedrijf, bestaande uit vele afdelingen bieden een hoop ondersteuning bij het uitvoeren van je werk als uitvaartverzorgster.
Zo hoefde ik niet ‘s nachts de telefoon aan te nemen, werd de laatste verzorging ook al vaak gedaan, evenals tussentijdse controles van de overledene en/of kaarten brengen. En dus kon ik mij focussen op het puur en alleen begeleiden van de uitvaart, regelen van alle randzaken en was ik het aanspreekpunt gedurende de tijd tussen het overlijden tot de dag van de uitvaart.

Nu sta ik alweer een jaar op eigen benen en doe ik alles zelf. Natuurlijk wel met hulp, maar ik ben in 99% van de situaties altijd zelf ter plekke.
Voor mij het allermooiste wat er is, complete persoonlijke aandacht en pas ik mij helemaal aan in welke situatie ik ook beland.
Er is niemand die op z’n klokje kijkt of mijn tijden bijhoudt, ik handel naar de situatie en schenk net zo veel tijd als nodig is.

En daarmee ben ik dag en nacht bereikbaar voor iedereen die mij nodig heeft. En dus ook bij een overlijden midden in de nacht, op zondag, of voor tussentijdse vragen op elk moment van de dag. Veel mensen denken dat dat heel zwaar is en niet te combineren met een privé leven.
Maar in de praktijk.. valt dat eigenlijk best mee, mits je natuurlijk de juiste personen om je heen hebt staan, privé én zakelijk.
Ik ben een moeder van 2 kinderen, één van 7 jaar en één van 3 jaar en natuurlijk zijn dat echt wel de hoogtijdagen van het ouderschap.
De jongste slaapt pas sinds een half jaar echt door en de oudste zit in de leeftijd van sportclubjes, kinderpartijtjes en spelen met vriendjes en vriendinnetjes.
En mijn man heeft zelf ook een belangrijke functie bij een groot bedrijf, waar ook veel van hem verwacht wordt.

Gelukkig hebben we inmiddels een hele fijne modus gevonden binnen ons gezin, waarin zowel mijn man als de kinderen het mij mogelijk maken om dit werk te doen. Een vaste fijne gastouder die onze jongste 3 vaste dagen in de week opvangt, ouders die 1 dag in de week voor hun rekening nemen (incl. halen en brengen naar vriendjes en vriendinnetjes én sportclubs) en mijn man die drie dagen in de week stabiliteit biedt, als ik dat niet kan.
In mijn vak ben ik niet alle dagen in de week op tijd thuis om te eten, of op tijd om de kinderen van school/opvang te halen.
En vraagt het ook veel van de flexibiliteit van hen, als we denken samen op visite te gaan bij Opa en Oma, maar terwijl we onze jassen aantrekken mijn telefoon weer gaat. Of die bardienst die manlief vaker zal moeten overnemen in de toekomst, terwijl ik beloofde die te gaan doen.
Juist op die momenten is het fijn dat mijn man er is, om de stabiliteit te bewaren in het gezin, ook als ik er niet ben.

En in dit vak is het altijd hollen of stilstaan. Gaan er soms een paar dagen voorbij dat ik elke dag en avond weg ben, daarna komen er weer dagen van rust, waarin ik de kinderen vroeg ophaal van school of de opvang of een stuk gaan fietsen.
En in het weekend, laten we de Papa dan lekker wat langer uitslapen en hebben we wat extra quality time.

Ook in mijn zakelijke netwerk is het zo fijn dat ik de juiste mensen om mij heen heb gevonden.
Een geweldige drukkerij, die altijd hun werk verschuiven wanneer ik met rouwdrukwerk aankom, maar ook de klanten van gespecialiseerd advies kunnen voorzien wanneer het gaat om ingewikkeld rouwwerk. Een bloemist, waar ik de klanten naar toe kan verwijzen voor speciale bloemstukken, maar ook het bedrijf waar ik de rouwauto’s kan huren, inclusief deskundig personeel om mij te assisteren bij een verzorging en opbaring.
En niet te vergeten, een collega uitvaartverzorgster die ik niet alleen kan vragen om mij te vervangen of mijn telefoon waar te nemen, maar ik ook altijd kan bellen voor overleg.

En natuurlijk is het gerust wel even slikken en een paar extra koppen koffie drinken als je ‘s nachts om 02.00 uur uit je bed gebeld wordt, maar als ik daarna weer datgene kan betekenen voor de families, waarvoor ik dit vak ben gaan doen, ben je die slapeloze nachten zo weer vergeten.

Heeft u vragen?
Bel mij gerust eens op 06-55397588 of mail naar info@carolavriend.nl

Meer columns van Carola Vriend
Uitvaartverzorging Carola Vriend

Alle tijd en aandacht voor een persoonlijke begrafenis of crematie.

Ik ben 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.
Zelfstandig uitvaartverzorgster, waardoor u elke dag van mij de persoonlijke aandacht krijgt die u nodig heeft bij een overlijden

Recente beoordelingen

Zoveel warmte, liefde, oprechtheid, tijd, meedenken, hulp en ondersteuning.
In een hele moeilijke tijd, maakt zij het een stuk makkelijker.
Familie Kaas (juli 2022)

Wij zijn Carola ontzettend dankbaar voor al haar ondersteuning in een zeer moeilijke en verdrietige tijd in ons leven.
Ze is zeer rustig en een fijne persoonlijkheid om in zo’n situatie om je heen te hebben.
Raymond en José (juli 2022)

Wat ben ik dankbaar voor Uitvaartverzorging Carola Vriend. Nog nooit eerder meegemaakt dat iemand zo onwijs goed is in haar vak. Samen met haar man zijn ze een topteam. Niets is te gek en er wordt vooral met je meegedacht en meegeleefd.
Familie Jansma (juni 2022)

Gedurende het hele proces was het ontzettend fijn om met Carola te werken en om ons heen te hebben. Niets is haar teveel. Ze voelt precies aan wanneer ze ‘in moet stappen’ of wat meer op de achtergrond blijven. Wij hadden compleet vertrouwen in Carola. 
– Familie Nijssen (juni 2022)

Een zeer fijne ervaring in een toch emotionele tijd.
Neemt de tijd, luistert naar je wensen en alles gegaan zoals besproken.
– Familie Bödeker (juni 2022)

Wij hebben met Carola Vriend heel goed contact gehad na het overlijden van mijn man.
Ook met ons meedenken, alles prima geregeld en ze kwam alle dagen bij ons thuis om door te spreken.
– Familie den Ouden (juni 2022)

Direct, spontaan, meedenkend en vriendelijk
– Familie Draaijer (juni 2022)

Warm, betrokken, punctueel; Carola bezit alle kwaliteiten die een goede uitvaartverzorgster hoort te hebben. Ze neemt de tijd, is elk moment van de dag bereikbaar, denkt goed mee en laat niets aan het toeval over.
Tijdens de plechtigheid is ze onopvallend aanwezig, maar ze ziet en hoort alles waardoor ze er is als het nodig is.
– Familie Reijm (mei 2022)

Carola Vriend was voor ons in deze verdrietige tijd een steunpilaar.
Ze heeft ons veel zorgen uit handen genomen en zijn daar erg dankbaar voor.
– Celesta Kroon(mei 2022)

Meer beoordelingen
Uitvaartverzorging Carola Vriend

Dag en nacht bereikbaar

Via onderstaande knop kunt u mij direct bellen

Bellen