Een uitvaart zonder tradities en regeltjes

Vrij snel na de start van mijn eigen onderneming, werd ik benaderd door de familie van een relatief jonge meneer.

Hun vader en echtgenoot zou binnenkort komen te overlijden, en zowel hij als de familie wilden iets anders dan anders… Een uitvaart zonder al te veel regeltjes en tradities, maar gewoon een uitvaart precies zoals zij het wilden.

We maakten kennis op een vrijdagmiddag in augustus en er was direct een voelbare klik.
De kinderen waren mijn leeftijd, waren volop bezig met Spotify en Photoshop en we lagen al snel op één lijn.
De familie was hecht, nuchter en zagen zelfs van heel veel dingen de humor in. Ze waren gek op hun vader en echtgenoot, dat spatte van alle kanten van het gesprek af. Samen bespraken we de wensen voor een uitvaart en liet vader af en toe van zich horen met goedkeuring of niet.

Een paar dagen later was het helaas al zo ver en belden ze mij voor de uitvaart. In die week, leerde ik het gezin nog beter kennen en werd er dagelijks een persoonlijk element aan de uitvaart toegevoegd. Al in het eerste gesprek lieten ze mij spontaan hun eigen liedje horen, wat ze speciaal voor hun vader zouden gaan zingen, en dat bezorgde ook mij kippenvel. Veel muziek, foto’s, nog meer muziek, teksten voor op de kist, persoonlijke spullen.

De uitvaart verliep naar volle tevredenheid, alle ideeën en wensen kwamen samen. De uitvaart was precies zoals we bedacht hadden, precies volgens de wensen van de familie. Voor mij een familie die ik niet snel zal vergeten. Bedankt dat ik jullie mocht helpen.. het was een eer.

En zo kan dus eigenlijk alles.. Wilt u een uitvaart zonder regels, of houdt u juist wel van de tradities omdat duidelijkheid schept of gewoon omdat u dat mooi vindt? Alles mag en alles kan…

Belt u gerust eens voor een vrijblijvende kennismaking.

Bellen
Stuur een email
Meer columns