Bijzonder vervoer voor de familie van Tongeren

Een blog over kracht halen uit geloof en vertrouwen op de hulp van God.

Met toestemming van de familie plaats ik deze blog.
Ik schrijf niet over elke uitvaart een blog en zal ik deze nooit zonder toestemming delen.

Kort geleden regelde ik de uitvaart van echtgenoot, vader en Opa; dhr. van Tongeren uit Monnickendam.
En waar ik normaal in mijn blogs geen namen noem, doe ik dit nu wel.
Waarom ik dat doe, zult u pas later in dit blog lezen, wanneer ik u wat meer informatie geef over het bijzondere vrijwilligerswerk van de dochter.

In ons eerste gesprek kwam het geloof direct aan bod, toen we de wensen voor de uitvaart bespraken. We moesten op zoek naar een goede locatie, aangezien de Christengemeenschap geen eigen gebouw heeft. De Opstandingskerk in Monnickendam bleek een mooie uitkomst, een grote kerk waar alle ruimte is voor eigen invulling van het afscheid en waar de familie welkom was om een eigen predikant uit te nodigen.

In de dagen die volgden, leerden we elkaar steeds meer kennen en vertelden ze over het vroegere werk van meneer van Tongeren bij Hesselmans (Bedrijf in uitvaartbenodigdheden). En zo vertelden ze over zijn betrokkenheid bij het ontwikkelen van de Harley uitvaartmotor met zijspan. Zo ontstond dan ook het idee om nu bij zijn uitvaart diezelfde Harley te gebruiken, vergezeld van de dochter en zoon op hun eigen motoren. Het werd een prachtig en welverdiend uitgeleide van meneer van Tongeren, het middelpunt van deze bijzondere familie.

En natuurlijk is elke familie bijzonder en uniek, maar werd ik geraakt door hun verhalen over het vroegere vrijwilligerswerk van meneer en mevrouw van Tongeren. Samen hebben zij tientallen (wees)kinderen opgevangen in hun pleeggezin. Heel bewonderingswaardig, want dat moet naast mooi, ook dikwijls heel zwaar zijn geweest.

En die drang naar goed doen, hebben zij weer overgedragen aan dochter Tatjana. Tatjana vertelde in het eerste gesprek in Thailand te wonen, maar weidde in haar bescheidenheid niet verder uit. Mijn nieuwsgierigheid naar haar verhaal, maakte dat ze in de dagen daarna iets meer losliet over het hele bijzondere zendingswerk, opvang voor meisjes die misbruikt zijn of gedwongen in de prostitutie terecht zijn gekomen. In de gesprekken vertelde ze hoe het leven als een zendeling precies werkt. Als gezin zijn ze afhankelijk van giften, om hun werk te kunnen doen maar ook om in hun bescheiden levensonderhoud te voorzien. Dat is lang niet altijd makkelijk, zeker omdat ze vertelden niet willen vragen om die giften. Ze vertrouwen op hun God, die hun tot nu toe altijd heeft geholpen.

Ik ben enorm onder de indruk, van hun besluit om allereerst deze roeping te gaan volgen. Vervolgens vind ik het echt enorm bewonderingswaardig, hoe dit gezin dit goede werk voortzet en vooral niet van plan is om ermee te stoppen. Wat moet dit werk een hoop vergen; flexibiliteit, geduld, verdriet om wie je in Nederland achterlaat, maar ook vergt het tomeloze energie. Zij vertelden dit vooral te kunnen door hun geloof, de kracht en vertrouwen dat zij worden bijgestaan door God in dit bijzondere werk.

Dit prachtige werk verdient een podium, en daarom vroeg ik de familie of ik ze een klein beetje mag helpen om aandacht te vragen voor hun mooie werk, hun stichting.
Wilt u meer weten over de familie van Tongeren en dan in het speciaal wat dochter Tatjana met haar man Peter Bak bewerkstelligd in Thailand?
Kijk op www.familie-bak.com/cms/nl

Wilt u meer weten over mij of eens spreken over de mogelijkheden.
Bel gerust eens naar 06-55397588 of mail naar info@carolavriend.nl

Meer columns van Carola Vriend

Recente beoordelingen

Carola staat vanaf het begin voor je klaar. Ik heb de uitvaart van mijn beide ouders,
die binnen 9 maanden na elkaar overleden, door Carola laten uitvoeren
en alle nabestaanden zijn zeer tevreden over alles.
– Fam. Carbaat

Carola heeft ons veel werk zorgen uit handen genomen.
Ze is professioneel, schakelt snel, denkt met je mee en toont veel medeleven.
– Tonnie Sijbrant

Tot in de puntjes werd alles geregeld, niks te veel en meegedacht hoe we een zo mooi
mogelijk afscheid konden nemen/geven in deze Corona tijd.
Ze is professioneel maar bovenal menselijk!
– Marije Mes-Laport

Niets is haar te veel. Ze heeft, op een bescheiden manier zonder op de voorgrond te treden,
de uitvaart perfect voor ons geregeld.

Tanja Rosema

Carola verstaat haar vak als de beste. De gehele periode hebben wij ervaren dat ze betrokken is
en heel goed met zowel de overledene als de nabestaanden mee dacht.
– Claudia Stevens

Meer beoordelingen
Uitvaartverzorging Carola Vriend

Dag en nacht bereikbaar

Via onderstaande knop kunt u mij direct bellen

Bellen