Toeval.. pech… of een hogere macht. 

Soms.. gebeuren er dingen rondom een overlijden die je niet in de hand hebt.
Zijn dat dan ‘hogere machten’, de wet van Murphy of gewoon toeval?

Het begon bij een naderend overlijden van een mevrouw uit Hoorn.
De geplande kennismaking kon helaas niet doorgaan, omdat mevrouw toch plotseling al voor de kennismaking overleed.

Samen met de buurtzorg en het gezin verzorgden we mevrouw, waarna ze in een mooie jurk waardig lag opgebaard in de woonkamer. Daarna gingen we samen in gesprek, over de wensen voor de uitvaart. Toen vertelde de familie mij dan ook het verhaal over een prachtige en tegelijkertijd heel emotionele gebeurtenis van twee dagen geleden.
Als stralend middelpunt in een prachtige trouwjurk, hadden zij en haar man hun huwelijksgeloftes opnieuw aan elkaar bevestigd in Vivre bij La Mère Anne in Oudendijk.
Een prachtige liefdevolle middag, maar natuurlijk met heel veel verdriet over haar naderende overlijden.

En zo kwamen we ook op de wens om diezelfde locatie ook te gebruiken voor het afscheid.
Dat bleek gelukkig mogelijk, en samen met het team van La Mère Anne, werkten we toe naar een prachtige uitvaart.

De locatie was mij ook al goed bekend, aangezien ik jaren gewerkt heb in het restaurant en op evenementen van La Mère Anne.
Daardoor wist ik dat ik kon vertrouwen op de kwaliteit van de faciliteiten, het team en de service om een waardig afscheid te verzorgen.

Als uitvaartverzorger hou ik heel graag alle touwtjes in de hand, zorg ik voor geheugensteuntjes, draaiboeken, schema’s en werk ik alles strak uit.
Maar zo blijkt af en toe… heb je niet alles in de hand…

Na afloop van de condoleanceavond, brachten we samen mevrouw weer terug naar huis.
Maar thuisgekomen bleek de voordeur van binnenuit in een slot te zijn gevallen…
Geen enkele andere deur kon meer open, waardoor de schoonzoon via het badkamerraam naar binnen moest klimmen.
Maar dat was nog niet alles; toen de rouwstoet op de dag van de uitvaart ging vertrekken, begaf een auto van de familie het, waardoor we die auto op een doorgaande weg moesten achterlaten.
Ook de geplande erehaag bij vertrek naar het crematorium, liep letterlijk in het water, door een immense hoeveelheid regen en onweer.

Al met al, is dit een uitvaart die ik niet snel zal vergeten.
Natuurlijk door de vaste deur, de auto en de weersomstandigheden.
Maar vooral door het mogen begeleiden van de uitvaart voor deze liefdevolle familie.
Een heel hecht gezin, een krachtige familieband en veel bijzondere vriendschappen kenmerkte het afscheid. Heel veel verdriet, maar ook heel veel liefde en dankbaarheid voor de tijd die het gezin mocht hebben. De prachtige locatie La Mère Anne droeg in alle opzichten bij voor dit waardige afscheid.

Meer weten? Bel gerust eens naar mij via 06-55397588 of stuur een mailtje naar info@carolavriend.nl

Bellen
Stuur een email
Meer columns

Beoordelingen

Ontzettend blij waren wij met Carola, die ons in een afschuwelijke tijd zo goed heeft bijgestaan. Warm, betrokken en professioneel. Ondanks de Corona maatregelen hebben we een mooie uitvaart gehad met prachtige erehaag. Dankjewel voor je betrokkenheid!

Kristel van Staveren

Carola Vriend is een vakvrouw. Vol warmte en een luisterend oor, straat zij professionaliteit uit. Wij hebben uitvaartverzorging Carola Vriend als heel fijn ervaren. Nogmaals heel erg bedankt, Carola.

Dorien Steding-Fijma

Heldere communicatie, neemt rustig de tijd, duidelijke regie, flexibel, daadkrachtig en zorgzaam. Prima begeleiding waardoor je echt ontzorgt wordt.

Norbert Wildoer

Na het overlijden van mijn moeder wisten we niet goed welke uitvaartonderneming we moesten kiezen. Op aanraden van een vriendin is dit Uitvaartverzorging Carola Vriend-Schurink geworden. Hier hebben we nooit spijt van gehad. Ze denkt goed mee over oplossingen en eventuele alternatieven in deze rare Coronatijd. Ook op het gebied van eventuele kostenbesparingen komt zij altijd met alternatieven of suggesties. Voor kinderen worden er ook allerlei suggesties geboden om tijdens de dag van de uitvaartceremonie actief deel te nemen aan de uitvaart, waardoor de kinderen er op een hele ongedwongen wijze bij worden betrokken. Niets moet, maar er mag wel veel. Dit zorg er voor dat er tijdens de gesprekken en tijdens de uitvaarten en informele sfeer wordt gecreeerd.

Ron Martis

Twee keer in korte tijd, werden we geconfronteerd met overlijdensgevallen binnen de familie. Beide keren verzorgde Carola de plechtigheid tot in de puntjes. Zelfs de laatste, in de Coronatijd, was waardig en warm. Carola is een vakvrouw, die warmte en professionaliteit tot een mooie mix maakt.

Rob en Marja

Het plotselinge verlies van een dierbare is heel moeilijk en er komen dan ook een heleboel regelzaken op je pad. Carola heeft ons daarin heel erg goed en professioneel bijgestaan en er mede voor gezorgd dat het afscheid van onze moeder en oma op rolletjes is verlopen. Ik zou haar zeker aanbevelen als uitvaart begeleider.

Harry van Dijk

Wat was het bijzonder en fijn om Carola als uitvaartonderneemster te hebben, door haar hebben wij in een zeer verdrietige tijd en aan vele Coronaregels moeten houden een prachtige uitvaart kunnen hebben van mijn lieve man en onze papa, haar grote steun en professionele manier van werken heeft ons enorm geholpen, om door deze moeilijke tijd te komen. Groeten Judith, Corné, Benthe en Jens Huijsman

Judith Huijsman

Carola is een grote steun geweest in een moeilijke periode. Ze denkt erg fijn en goed mee. Houdt alles goed in de gaten. Alle zaken worden perfect geregeld, geen moeite is te veel.

Jeroom van Amstel

Professioneel, netjes en duidelijk in haar connumicatie.

Mandy Kaandorp

Carola, wat heb je de uitvaart van mijn vriend Cor heel mooi verzorgd. Op de achtergrond hadden wij contact over de muziek, daarmee heb je de familie heel veel uit handen genomen. Ook de erehaag en alles wat erbij kwam kijken heb je tot in de puntjes verzorgd. Chapeau!

Peter Lieshout

“Dank je wel Carola voor je professionele, zorgzame en vriendelijke benadering van ons gezin. Het afscheid is precies zo als wij het hebben gewenst. Elke dag was je wel even bij ons voor steun en raad. We kijken terug op een mooi afscheid. Namens Wil en haar gezin.”

Wil Hart

“Heel erg bedankt voor de fijne en professionele begeleiding de afgelopen 2 weken. We waren super blij met je en je hebt alles perfect geregeld. Ook het contact was erg prettig en je hebt ons veel werk en zorg uit handen genomen. nogmaals heel erg bedankt! liefs de familie Steltenpool.”

Monique Steltenpool

“Carola heeft ons heel goed begeleid in het regelen van het afscheid van onze  stief – / schoonvader. Ondanks het verdriet wat hiermee gepaard is gegaan kunnen we met een warm gevoel hier op terug kijken.”

Sonja Heijligers

Zowel eind december als half maart heeft Carola een uitvaart voor ons begeleid. De warme persoonlijkheid van Carola en haar rustige zakelijke benadering heeft ons ontzettend geholpen. In maart waren net de eerste Corona maatregelen van toepassing. Veel onzeker en veel onduidelijk. Tijdens de persconferentie van Mark Rutte gaf Carola ons al een berichtje dat ze aan het kijken was wat de mededelingen voor ons gingen betekenen. Dat gaf vertrouwen en rust. Ik hoop Carola binnenkort zakelijk even niet meer nodig te hebben, maar raad zeker haar diensten aan.

Delphine

Zeer goede ervaring voelt de omstandigheden goed aan en heel accuraat in het afhandelen van moeilijke omstandigheden.

Nico Waij

“Ik kan Carola van harte aanbevelen als uitvaartverzorgster, ze heeft ons fantastisch geholpen. Niets was te veel, en ze zag precies wat wij nodig hebben. Carola is een warme, vriendelijke en betrokken vrouw!”

Jan Warbout

“Ik beveel haar zeker aan. Ze is zeer professioneel en ze luistert goed naar de wensen van haar klanten. Wij hebben haar diensten als uitvaartverzorgster zeer positief ervaren!”

Mark Reiman

“Oprecht geïnteresseerd. Vakkundig. Alles is bespreekbaar. Alles liep zoals afgesproken. In een roerige tijd een baken van rust. Duidelijk kostenoverzicht ”

Henk Stols

“Carola heeft ons meteen en zorgvuldig geholpen met de verzorging van mijn echtgenote direct na haar overlijden. Ze heeft ons veel zorgen uit handen genomen en gezorgd voor een waardig afscheid van haar.
Wij zijn haar dankbaar voor de deskundige hulp. ”

Peter Bakkum

“Carola krijgt een tien met een griffel voor alles wat zij deed en gedaan heeft rond het overlijden van mijn vrouw Inge. Ze is invoelend, serieus, vakbekwaam, denkt mee. Geen moeite was haar te veel, wij hebben haar regelmatig thuis gezien, zowel vóór als na het overlijden. Houdt de vinger aan de pols bij problemen. Wij hadden ons niet beter kunnen wensen; gewoon perfect! ”

J.B. de Held

“Wij zijn heel blij dat we Carola als uitvaartverzorgster hebben gekozen. We wilden het afscheid van Kees op onze eigen manier regelen en dankzij Carola hebben we al onze wensen (en die van Kees) kunnen realiseren. Ze heeft hart voor dit vak, ze dacht met ons mee, had goede tips, was onopvallend aanwezig, regelde alles tot in de puntjes. Ze is ook nog ‘ns heel lief. Ook onze kleindochter van 4 jr was stapelgek op haar. We kunnen nog veel meer pluspunten noemen maar wij geven haar gewoon een dik verdiende tien! Gr. Maria (namens alle Dolletjes)”

Fam. Dol