Begrafenis of crematie in West-Friesland en Waterland

Kiest u voor een begrafenis of voor een crematie? Een keuze die voor velen duidelijk is, maar er zijn ook mensen die hier liever niet over nadenken.

Bij een crematie kunt u kiezen uit de verschillende crematoria rondom uw woonplaats, of juist voor een crematorium ergens anders. Ook is het mogelijk om de afscheidsdienst op een andere, door u gekozen plek te houden en uw dierbare pas daarna naar het crematorium te begeleiden.

Een andere optie is om op een door uzelf gekozen locatie voor het laatst afscheid te nemen en uw dierbare vervolgens door mij en mijn collega’s naar een crematorium te laten brengen.

Een begrafenis brengt weer andere keuzes met zich mee. Allereerst is de locatie belangrijk. Vaak kiezen mensen een plek dicht bij huis, of een plek waar andere familieleden begraven zijn of ooit begraven zullen worden.

U kunt kiezen voor een particulier graf, waarbij u de rechten koopt voor 20 jaar en het graf van uzelf blijft. Kiest u voor een algemeen graf, dan worden er ook in datzelfde graf andere (onbekende) mensen bij begraven. Dit graf wordt na 10 jaar geruimd.

De kosten het begraven worden veelal bepaald door de gemeente. Die tarieven kan ik voor u opvragen, of zijn soms ook te vinden op de websites van de gemeente.

Wilt u weten wat een crematie of begrafenis bij u in de buurt kost?

Bellen
Stuur een email

Bel direct bij overlijden

24 uur per dag, 7 dagen per week

Bel nu